Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι Έλληνες εκδότες καταγγέλλουν (στου κουφού την πόρτα!!!)

Mε το πρόσχημα της ανάπτυξης!!! της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε υπό την αιγίδα του μια δράση ενός επιχειρηματία εκδότη για το αναφερθέν πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας. Και δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά προώθησε εγκυκλίους στις σχολικές μονάδες προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση. Οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή (και ήδη υπερβαίνουν τις 35.000) θα προβούν σε αγορά βιβλίων της συγκεκριμένης εκδοτικής επιχείρησης που θα αποφέρει, τουλάχιστον 500.000,00 ευρώ έσοδα.

Εν προκειμένω, είναι πρόδηλο ότι η απόφαση είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Δημιουργεί αναστάτωση σε ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο και αντιπαλότητα που δεν ευνοεί την επαγγελματική ειρήνη και τον υγιή ανταγωνισμό.

Οι φορείς του βιβλίου έχουν ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να της εκθέσουν τα προβλήματα στο χώρο του βιβλίου, να καταθέσουν προτάσεις για τη βελτίωση της παιδείας στη χώρα μας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το βιβλίο και την ανάπτυξη της αναγνωσιμότητας. Αλλά μέχρι σήμερα η κυρία Υπουργός φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τις απόψεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών του χώρου.
Οι Έλληνες εκδότες καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές και ζητάμε:
1) Να δημοσιοποιήσει το Υπουργείο την πλήρη ανάλυση του κόστους παραγωγής, καθώς και τις ποσότητες των σχολικών βιβλίων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καθώς επίσης συγκριτικά στοιχεία προηγούμενων ετών και να δοθούν εξηγήσεις γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμα όλα τα βιβλία.

2) Να γίνει έρευνα για τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων και να τιμωρηθούν αν ευθύνονται.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------