Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ»

Ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να συστήσει Ενωση Προσώπων έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας γραφικών τεχνών «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ». Μαζί με το συνδικάτο τους, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, υπέγραψαν αίτηση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της σύστασης Ένωσης Προσώπων στην επιχείρηση που στόχο έχει τη μείωση μισθών.
Από νωρίς το πρωί, τα μέλη του συνδικάτου βρέθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου και κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στη σύσταση της Ένωσης, η οποία μόνο στόχο έχει να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, υπογράφοντας νέα επιχειρησιακή σύμβαση. Άλλωστε, η ίδια η εργοδοσία έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να μειώσει τους μισθούς μέχρι και 17%. Οι εργάτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του συνδικάτου τους και υπέγραψαν αίτηση για προσβολή της σύστασης της Ένωσης.
Η εργοδοσία επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν το χαρτί της Ένωσης Προσώπων. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι επικεφαλής της Ένωσης έβαλε προϊσταμένους, οι οποίοι, μαζί με την εργοδοσία, προχώρησαν πρόσφατα στην απόλυση 10 εργαζομένων, για να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------