Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η τυποεκδοτική παίζει με τον πόνο των εργαζομένων που απέλυσε! ή Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους βρίσκεται το κόμμα των φραγκοφονιάδων του Περισσού, μετά την προσφυγή της υπ’ αριθμόν ένα κομματικής τους επιχείρησης στο περιβόητο άρθρο 99.

Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να εκδώσουν μια ανακοίνωση-σεντόνι, στην οποία αφού κλαίγονται για την οικονομική κρίση που «επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της Τυποεκδοτικής» (δηλαδή τα κέρδη, φτου κακά…), επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και στο τέλος τα κάνουν… μούσκεμα!!!

 Πάντως, το θετικό στην υπόθεση είναι ότι –επιτέλους- ομολογούν ότι έκαναν αυτό για το οποίο κατηγορούν τις άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Αλλά φιλεργατικές απολύσεις, εφόσον όπως διευκρινίζεται έγιναν «σύμφωνα με ότι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία» (του «αστικού κράτους…).

Σύμφωνα πάντα με το απολογητικό υπόμνημα των σπαγκοραμμένων, κατέφυγαν στο άρθρο 99 «για να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία». Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι «το άρθρο 99 χρησιμοποιείται από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις ως εργαλείο εκβιασμού απέναντι στους εργαζόμενους τους προμηθευτές και το Δημόσιο, προκειμένου να διαγραφεί σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών τους προς αυτούς», υποστηρίζοντας όμως ότι αυτοί το κάνουν για… καλό σκοπό!!!

 Τέλος, οι φίλοι και προστάτες  των εργατών, εκφράζουν την κατανόησή!!! τους για «τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλειά του» (δηλαδή, οι απολυμένοι της Τυποεκδοτικής, και του 902 ας φάνε κατανόηση) και υπόσχονται αποκατάστασή τους όταν γίνει η επανάσταση και εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός.
 Υπομονή, λοιπόν, και… αγώνας! Τα πρώτα… εκατό χρόνια είναι δύσκολα, Μετά, όλοι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια…

Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ δεν τόλμησαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση για να μην στεναχωρηθούν τα αφεντικά τους.


Για να σωθεί η Ελληνική τυπογραφία και να μην απολύονται συνέχεια συνάδελφοι μας, πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι και γεμάτοι κλάψες και ενοχή. Πρέπει να πούμε αλήθειες μεταξύ μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καιρούς ψυχωμένα.

Συνάδελφοι, κλικ εδώ  
Οι συνδικαλιστές αδυνατούν να διαχειριστούν την κρίση.
Ζούμε το τέλος της Ελληνικής τυπογραφίας;;;
Και τώρα κλικ και εδώ
Θα μας δουλεύουν
όσο δουλευόμαστε,
θα μας κοροϊδεύουν
όσο κοροϊδευόμαστε 
Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει!
 

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------