Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πρόκειται πραγματικά για πολιτική συμμορία

Του  Γιώργου Δελαστίκ
Τρομάζει κανείς κάθε φορά που οι αποκαλύψεις γεγονότων τον υποχρεώνουν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει πάλι και πάλι πόσο αδίστακτα πολιτικά καθάρματα είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και οι οποίοι συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα έχοντας ως φύλλο συκής τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.

--------------------
Του Γιάννη Κανελλάκη
Κανένας πια δεν καταλαβαίνει σ΄αυτό τον τόπο ότι ο Έλληνας πολίτης έχει γονατίσει από τις περικοπές και το κούρεμα του μισθού του; Δεν θα τιμωρηθεί κανένας για το χάλι αυτής της χώρας;
-------------------------
 Πω πω πω… ΕΦΙΑΛΤΗ ζω, μη με ξυπνάτε…
Εν μέσω μια τεράστιας οικονομικής κρίσης που πλήττει τον ελληνικό λαό, τα ελληνικά κόμματα, αδιαφορώντας για το θέμα αυτό και αρνούμενα να συμμετάσχουν στην οικονομική λιτότητα, συμφώνησαν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται κανονικά σε βάρος των ατομικών μας περιουσιών και μάλιστα με τα ποσοστά που είχαν λάβει στις εκλογές του 2009, τα οποία φυσικά δεν ισχύουν σήμερα για κανένα κόμμα.

Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Υπάρχει δυστυχώς και χειρότερο. Όπως και πάλι πληροφορούμαστε από την ίδια ιστοσελίδα, οι γενικοί διευθυντές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κ.κ. Σπυρόπουλος και Σκορδάς, συνέκλιναν στο ότι θα «πρέπει να ρυθμιστεί και το θέμα των χρεών από δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες τα δυο κόμματα, ύψους 244,2 εκ. ευρώ, με διαμεσολάβηση του Δημοσίου». Αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε τι σημαίνει αυτό!!! Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι, όχι μόνο εμείς οι Έλληνες με τις ατομικές μας περιουσίες θα χρηματοδοτούμε τα κόμματα του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά ότι θα πρέπει να ξεπουληθούμε για να καλύψουμε και τα χρέη τους προς τις τράπεζες.
Δηλαδή κόμματα ανίκανα να διαχειριστούν τα δικά τους οικονομικά, είναι στην εξουσία με τη δική μας ψήφο για να διαχειριστούν τις ζωές μας και…. αποφασίζουν μάλιστα να καλύψουμε εμείς και τις δικές τους κακοδιαχειρίσεις!!!
------------------------------
 Στα 20,5 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλλιπος Σαχινίδης.

Από αυτά, περίπου 15 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο και περίπου 5 δισ. ευρώ αφορούν εγγυήσεις οι οποίες έχουν δοθεί στον ιδιωτικό τομέα με κάποια κριτήρια.
Σύμφωνα με αυτά το μεγαλύτερο ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε ο ΟΣΕ με περίπου 8 δισ. ευρώ, ενώ το Αττικό Μετρό χρωστά 1,8 δισ. ευρώ και η ΔΕΗ 1,7 δισ. ευρώ.
---------------------------------
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του planet-greece, ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ κατά της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ πέταξαν πέτρες και έσπασαν και ένα από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Προέδρου! Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------