Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μείωση μισθών έως και 15%, στο τυπογραφείο ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΕ

Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΕ στο Κρυονέρι, συζητήθηκε το θέμα της μείωσης μισθών έως και 15%, που συμφώνησαν και δέχτηκαν όλοι εργαζόμενοι μέσω της υπογραφής ατομικών συμβάσεων.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνει το typografeio. Ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στους κομματικούς συνδικαληστές του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και στα τσιράκια τους μέσα στα τυπογραφεία.


Τον ρόλο της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και το τι εκπροσώπησε όλοι τον γνωρίζουμε
Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν έχουμε την πολυτέλεια της επανάπαυσης και του εφησυχασμού, πρέπει να επαγρυπνούμε και να οργανωνόμαστε, να παίρνουμε μέτρα ακόμα και για τη χειρότερη εξέλιξη. Το κυριότερο όμως, είναι να βγάζουμε συμπεράσματα και από τις αδυναμίες μας, με κύρια την απομόνωση των κομματικών εκπροσώπων των κομμάτων της δυστυχίας μας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, πρέπει συλλογικά, να οργανωθούμε και να μην γινόμαστε πιόνια στην σκακιέρα των δήθεν "ταξικών" μας συνδικάτων που μοναδικό στόχο έχουν να μας αρπάξουν την ψήφο αδιαφορώντας για την ανεργία που σπέρνουν στην Ελληνική τυπογραφία.

Συνάδελφοι, να δυναμώσουμε την πάλη μας για τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Να δυναμώσουμε την ταξική μας συνείδηση να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας που μας ανήκουν να μην γινόμαστε άβουλα όντα στα καλέσματα των λαθρολάγνων συνδικαληστών που έχουν γεμίσει τα τυπογραφεία με τα λεγόμενα "ταξικά" μας αδέλφια οδηγώντας τους Έλληνες εργαζομένους στην ανεργία.

Συνάδελφοι, με ταξική συνέπεια και σταθερότητα να γίνουμε ασπίδα στα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει μακριά από τους εθνοκτόνους σχεδιασμούς για την  Ελληνικής εργατικής τάξης των λαθρολάγνων κομματικών συνδικαληστών.

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Τώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


Υ/Σ - Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;
Πλάκα με κάνεις σύντροφε

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------