Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Δεν θα μείνει τίποτα Τα Mastic Spa φεύγουν από τη Χίο -Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη: «Παίρνω τα καλλυντικάκια μου και φεύγω Εκτός Ελλάδος »


Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών από μαστίχα (Mastic Spa)  η οικογένεια Σόδη μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο νησί της Χίου .
Εχει αγανακτήσει με την στάση στους επιχειρηματίες της χώρας του κράτους των υπηρεσιών των συνδικαλΗστων της φορολογίας και των κομματικών  τοπικών παραγόντων 
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης με μια οργισμένη ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα  μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.
 Η μονάδα ιδρύθηκε το 1977 και ήταν το μοναδικό εργοστάσιο  παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπλήρως εξοπλισμένο χημείο. Το 2008 η Mastic Spa διέθετε  δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.
Υπενθυμίζεται πως το 2012 η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς είχε πληγεί από την κρίση και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα - το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα.
Τώρα όμως οι τιτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για την ιστορική και καινοτόμα για την εποχή που ιδρύθηκε εταιρεία.
Διαβάστε ολόκληρη την οργισμένη ανάρτηση του Γιώργου Σόδη στο Facebook: 
«PS. I Love You…
Πόσο διαρκεί η αληθινή αγάπη? Αιώνια! Πόσο στοιχίζει όμως? 2,000,000 €+!!
Πέρασαν αισίως 40 χρόνια από τότε που ο πατέρας μου, δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό (ακόμα και μέχρι σήμερα) εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα! 
Το 1977 ήταν, όταν η απόφαση του να ασχοληθεί με τα καλλυντικά, συνδυάστηκε με την παράφορη αγάπη του για την Χίο και αποφάσισε να δημιουργήσει στο νησί την παραγωγική του μονάδα.
Για 40 χρόνια, μπολιασμένοι κι εμείς μ ‘αυτήν την ακαταλαβίστικη εμμονή του, να μην θέλει να αποχωριστεί την Χίο, συνεχίσαμε την παραγωγική δραστηριότητα, μεγαλώσαμε, επενδύσαμε, τσουρουφλιστήκαμε από τους δέσμιους της μαστίχας και τόσες πολλές ακόμα, ιστορίες ‘αγάπης και μίσους’.  
Έχουμε ακριβώς ότι μας αξίζει που είναι το πρόβλημα πολιτικά καθάρματα κυβερνούν την χώρα. 


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------