Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΣΟΚ “ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ” τελειώνουν την ελλάδα οι πολιτικοί μας

 


Η καραντίνα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας, έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε τέλμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των οικογενειακών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχώς αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις υποχρεώσεις τους έχουν ανασταλεί επειδή πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι “παγωμένες” υποχρεώσεις δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το τρίτο τρίμηνο, μετά την άρση του πρώτου lockdown δηλαδή, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 2,1 δισ. ευρώ προς την εφορία και σχεδόν 400 εκατ. ευρώ προς το ασφαλιστικό σύστημα.

Μετά την πανδημία, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προστεθούν αυτές που έχουν ανασταλεί αλλά και οι τρέχουσες, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία, που μόλις θα βγαίνει τραυματισμένη από την υγειονομική κρίση.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------