Εάν άφηναν τον έλληνα να αξιοποιήσει την ελλάδα δεν θα είχε λόγο να μεταναστεύσει.
Την ελλάδα την είχανε μαγαζί τους. Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου με τους πιο φτωχούς και δυστυχισμένους πολίτες. Τα κομματικά πυράνχας σαρώνανε τα πάντα.
Θα πάνε φυλακή και θα κατασχεθούν οι περιουσίες μόνο όσων έκλεψαν ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Εισαγγελία της ευρώπης ελέγχει μία μία όλες τις υποθέσεις και οι ένοχοι όποιο πολιτικό μέσον και να έχουν δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να την γλυτώσουν.
Η Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, υπό την ηγεσία του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, προχώρησε σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Η ενέργεια αυτή ήρθε μετά από έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» μιας πανεπιστημιακής καθηγήτριας, ενός αντιδημάρχου Δωδεκανήσων και 3-4 μελών της διοίκησης των ΚΤΕΛ Πελοποννήσου, από τις οποίες προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Οι εμπλεκόμενοι δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα χρηματικά ποσά και τα περιουσιακά τους στοιχεία με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Ειδικότερα, μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Βόρειας Ελλάδας φέρεται να ιδιοποιήθηκε 100.000 ευρώ από ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, του οποίου είχε την επιστημονική και οικονομική διαχείριση.
Ένας Αντιδήμαρχος Δήμου της Δωδεκανήσου φέρεται να αποκόμισε προσωπικό όφελος 1 εκ. ευρώ από τη διαχείριση δημοτικών έργων και υποθέσεων, κυρίως κατασκευών και επισκευών ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων, ενώ μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Πελοποννήσου (3–4 άτομα) εμφανίζονται να καρπώθηκαν συνολικά 600.000 ευρώ, από οικονομικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που προορίζονταν για τις ανάγκες της εταιρείας.