Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΦΥΓΗ της ΕΝΩΣΗΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ της ΕΝΩΣΗΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κατά της κήρυξης ως υποχρεωτικής της ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ

Η ένωσή μας, σε στενή συνεργασία με την ανώτατη οργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΣΕΒΕΕ) κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας το πρακάτω νομικό έγγραφο, με το οπίο ζητείται να μην κυρηχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε ο ΣΛΕ (ΣΕΜΕΕ) γιατί δεν υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και να ισχύσει ισχύσει μόνο για όσους δηλώνουν μέλη του. Πανομοιότυπη αίτηση κατέθεσε και η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ Η απόφαση του Υπουργείου, η οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα θετική για το αίτημά μας, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πειραιάς 14/09/08 Αριθμός πρωτ. 2137/08

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ αφορά την ΣΣΕ 2008. Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας ήταν θετική στο αίτημα της ένωσης. Συνάδελφοι μαζικά, με συντονισμένες ενέργειές μπορούμε να σταματήσουμε το καταστροφικό τζουνάμι πού πλήττει τον κλάδο. Εάν σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο την μηχανούλα μας, και δούμε τα προβλήματα συλλογικά ΤΟΤΕ θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την δύναμη μας... Πανηγυρίζουν στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε για την συμφωνία (της διάλυσης της μικρομεσαίας τυπογραφίας) του ΣΕΜΕΕ και των βουλευτοσυνδικαλιστών του κκε. Μα ταυτόχρονα ανησυχούν και ταράζονται. Δε δικαιολογείται αλλιώς η αγωνία τους για τον απείθαρχο κλάδο της τυπογραφίας. Τούς προκαλεί ταραχή. Όσο και αν πασχίζουν να εμποδίσουν την εξέλιξη, αυτή θα πάει μπροστά. Μόνο που θέλει τη μαζική συμμετοχή όλων, σύγκρουση και ρήξη με την εξουσία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ (Σάπιο ξεπερασμένο σύστημα). Νόμιμος και δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων του κλάδου.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------