Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Νέα φορολεηλασία με το κόλπο των αποδείξεων

Πώς όμως μια κλίμακα με οκτώ κλιμάκια, αντί των τεσσάρων που υπήρχαν μέχρι σήμερα, μπορεί να είναι χειρότερη από την προηγούμενη;
Στην περίπτωσή μας αυτό συμβαίνει κύρια για δύο λόγους.

1) Eπειδή εισάγεται το κόλπο - καραμπινάτη απάτη, εδώ που τα λέμε - της σύνδεσης του αφορολογήτου ορίου, με την υποχρέωση του κάθε φορολογούμενου να προσκομίσει αποδείξεις, που θα καλύπτουν το 30% του εισοδήματός του! Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ουσιαστικά καταργείται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, που διαμορφώνεται πλέον με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις στις 6.000 ευρώ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι και ειδικά εκείνοι που ανήκουν στις χαμηλές εισοδηματικές ομάδες, δε θα καταφέρουν να καταθέσουν τέτοιου ύψους αποδείξεις, πολύ περισσότερο που δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις ενοικίων, οι αποδείξεις για φως - νερό - τηλέφωνο ή οι αποδείξεις των φροντιστηρίων για τα παιδιά. Με δυο λόγια, δεν αναγνωρίζονται ακριβώς εκείνες οι δαπάνες στις οποίες ξοδεύεται το μεγαλύτερο μέρος λαϊκών εισοδημάτων.
2) Επειδή παραμένει στα ίδια επίπεδα, του 40%, και δεν αυξάνει, ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης φυσικών προσώπων, αν και τώρα θα υπολογίζεται στα εισοδήματα πάνω 60.000 ευρώ, αντί για 75.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται ελάχιστα οι φόροι από τα ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, αφού ανεξάρτητα από το επίπεδο των εισοδημάτων, όλοι όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 65.000 θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο μόλις 1.350 ευρώ.

Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και καθιερώνεται γενικό όριο αφορολόγητων εισοδημάτων της τάξης των 6.000 ευρώ.

Κάθε φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το αφορολόγητο όριο μέχρι τα 12.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσει αποδείξεις, ίσες με το 30% του εισοδήματός του.

Οσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, για το μέρος των αποδείξεων που λείπουν, θα πληρώνουν φόρο - πρόστιμο 10%.

Οποιος φέρει αποδείξεις πάνω από το όριο του 30%, τότε έχει μπόνους που είναι της τάξης του 10% επί της διαφοράς.

Στις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο σύζυγοι, για να καλυφθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, πρέπει να κατατεθούν αποδείξεις που θα αποτελούν το 30% του εισοδήματος και των δύο συζύγων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------