Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Πάνω από τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΡΟΠΑΚ»

Η ΑΓΡΟΠΑΚ Α.Β.Ε.Ε. www.agropack.gr
 είναι μια εταιρεία κατασκευής και εμπορίας χαρτοκιβώτιων που επαναλειτούργησε το 1996 στη ΒΙΠΕ Λαμίας σε έκταση 46 στρεμμάτων και με στεγασμένους χώρους 30.000 τ.μ., διαθέτοντας τον αρτιότερο και πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους πελάτες μας συγκαταλέγονται εταιρείες όπως: COLGATE-PALMOLIVE , NESTLE , VIVARTIA, COCA-COLA , ΚΑΤΣΕΛΗΣ , TASTY FOODS , BIC-VIOLEX, κλπ. Ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 20.000.000 ευρώ και αυτή την στιγμή κατέχει το 14% της εγχώριας αγοράς.
Την εργοδοσία της επιχείρησης κυτιοποιίας «Αγροπάκ», στη Βιομηχανική Ζώνη Λαμίας, η οποία οφείλει μισθούς τεσσάρων μηνών και πλέον στους περίπου 100 εργαζόμενους που απασχολεί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Οπως και ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν «να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας αφού η εργοδοσία απειλεί με μαζικές απολύσεις ακόμα και με πτώχευση».
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι χτες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοστάσιο - παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να την εμποδίσει - καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους. Οπως αναφέρει και στη σχετική ανακοίνωσή της: «Να διεκδικήσουμε την πληρωμή των δεδουλευμένων, το δικαίωμα στη δουλειά. Η εργοδοτική πλευρά είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεση λύση, τα προϊόντα που παράγει η "Αγροπάκ" είναι χρήσιμα, συνεπώς το πρόβλημα είναι στα κέρδη, εμείς λέμε να δουλέψει η επιχείρηση και χωρίς κέρδη τουλάχιστον αυτό το διάστημα. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα των εργαζομένων στην "Αγροπάκ", θα έχει συνάντηση με τη Διεύθυνση του εργοστασίου για να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά σας και θα παρέχει την πλήρη στήριξη στους εργαζόμενους».
η διοίκηση της Ομοσπονδίας 
Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------