Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το προεδρείο του ΣΕΜΕΕ πρέπει άμεσα να ενεργήσει. Μην ξεπουλάτε τον κλάδο.

Η Εισαγόμενη Τυπογραφία θα διογκωθεί με την ευλογία του Ελληνικού κράτους που αδιαφορεί για την απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.

Οι ευρωπαίοι χαρτοβιομήχανοι έχουν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ζητώντας να επιβληθούν δασμοί στην εισαγωγή επιχρισμένων χαρτιών προέλευσης Κίνας. Σκοπός τους είναι να αποτρέψουν εισαγωγές φθηνότερων χαρτιών στην Ένωση, για να μπορούν να προβαίνουν σε αυξήσεις κατά το δοκούν και να μπορούν να διατηρήσουν την κερδοφορία τους σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για τον Έλληνα τυπογράφο αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γειτονικές χώρες που είναι εκτός ΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερες πρώτες ύλες και το φαινόμενο της εισαγόμενης τυπογραφίας θα ενταθεί, προξενώντας επιπλέον απώλειες θέσεων εργασίας στον ήδη μαστιζόμενο χώρο των Γραφικών Τεχνών.

Στις 31.03.2011 ψήφισαν οι εκπρόσωποι των 27 χωρών μελών της ΕΕ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα.

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους κάποιες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, καταψήφισαν την επιβολή φόρων, ενώ η Ελλάδα μας υπερψήφισε την επιβολή τους.

Οι παραπάνω αναφερόμενες χώρες, είναι δύο από τους βασικότερους παραγωγούς χαρτιού στην ΕΕ και όμως καταψήφισαν την επιβολή δασμών, ενώ η Ελλάδα που δεν παράγει χαρτί και θα έπρεπε να προστατέψει τους Τυπογράφους , υπερψήφισε την επιβολή τους δίνοντας άλλο ένα χαστούκι στην χειμαζόμενη Τυπογραφία.

Κατά της επιβολής δασμών ψήφισαν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ που έχουν σύνορα με χώρες εκτός ΕΕ, προσπαθώντας να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας στην Τυπογραφία τους.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το κράτος αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τον κλάδο και παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του χωρίς να έχουν έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΣΕΜΕΕ .

Πιθανολογείται ότι οι κρατικοί γραφειοκράτες, για να επιτύχουν άλλες χάρες, ξεπούλησαν τον κλάδο στο παζάρι των Βρυξελλών.

Στις επόμενες 10 ημέρες ο Έλληνας πρέσβης πρέπει να υπογράψει την επιλογή της Ελλάδας, πλην όμως είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του και έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ψήφο, δείχνοντας ότι το κράτος ενδιαφέρεται για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών που συνεχώς συρρικνώνεται και οι τυπογράφοι οδηγούνται στην ανεργία.

Το προεδρείο του ΣΕΜΕΕ πρέπει άμεσα να ενεργήσει.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------