Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Απόλυση συνδικαλίστριας στη Ροδόπη ή "με το πιστόλι στον κρόταφο"

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει απόλυση συνδικαλίστριας στη Ροδόπη
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την απόλυση της Μαριάννας Χαλατζίδου, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στην εκτυπωτική επιχείρηση «ΕΤΠΑ - ΠΡΟΒΟΛΗ», στην Κομοτηνή. «Η εργοδοσία ενοχλείται γιατί το σωματείο και η συνδικαλίστρια μαζί με τους εργαζόμενους παλεύουν για τα δικαιώματά τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η εργοδοσία της "ΕΤΠΑ - ΠΡΟΒΟΛΗ" προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας, ενώ γνώριζε ότι η συνδικαλίστρια προστατεύεται με βάση το νόμο και όμως προχώρησε αδίστακτα παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας.

Η απόλυση αυτή συνδέεται με τα αντεργατικά σχέδια που έχει η εργοδοσία για το σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων στην "ΕΤΠΑ - ΠΡΟΒΟΛΗ", εκτυπωτική στην Κομοτηνή και βλέπει ως εμπόδιο το σωματείο στις αντεργατικές της επιδιώξεις», επισημαίνει.

Και σε άλλο σημείο τονίζει: «Η επίθεση της εργοδοσίας στην ΕΤΠΑ είναι ενταγμένη στη γενικότερη αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνήσεων, προηγούμενης και σημερινής, και εργοδοσίας, με στόχο να φορτωθούν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, τσακίζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μισθούς και συντάξεις Κίνας και Ινδίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, στις πιέσεις και την τρομοκρατία εργοδοσίας - κυβέρνησης, να συμπορευτούν με το σωματείο τους, την Ομοσπονδία τους, μαζί με το ταξικό κίνημα, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα σε σύγκρουση και ρήξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Να απαιτήσουμε την άμεση ακύρωση της απόλυσης της γραμματέα του σωματείου».

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλοεργοδότες αναζητούν «συνδικαλιστές» και «συνδικάτα» που θα προστατεύουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους και σ' αυτή την κατεύθυνση παίρνουν τα μέτρα τους. Στο πλαίσιο αυτό επιταχύνουν το στήσιμο «Ενώσεων Προσώπων» αναζητώντας πρόσθετα εργαλεία για την υποταγή των εργαζομένων στα αντεργατικά τους σχέδια.

Τέτοιες είναι οι εξελίξεις που καταγράφονται στην εταιρεία «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ» (εταιρεία χάρτου), όπου η εργοδοσία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, μεθοδεύει μειώσεις μισθών μέσα και από τη σύσταση «Ενωσης Προσώπων». Στη συγκεκριμένη εταιρεία, η εργοδοσία έστειλε στην ανεργία 10 εργαζόμενους και τώρα θέλει να καταργήσει την κλαδική σύμβαση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η μείωση μισθών φτάνει το 17%. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχθεί τη ληστεία στο μισθό του που πάει να επιβάλει η εργοδοσία με το πιστόλι στον κρόταφο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Λιθογράφων.
 -----------------------------------------------------------------
Η θλιβερή παρέα του ΣΕΜΕΕ έχει κάτι να ανακοινώσει 
στην καταγγελία των εργαζομένων;;; 

Μήπως ήρθε η ώρα να καταγγείλει την ΣΣΕ;;;

Στην ΓΣ του ΣΕΜΕΕ έλαβαν μέρος μόνο 36 άτομα και ψήφισαν 41 με εξουσιοδότηση!!!
Αυτή η θλιβερή παρέα των 36 ατόμων έως πότε θα κρατάει ομήρους τους χιλιάδες συναδέλφους και τα τυπογραφεία όλης της χώρας;;;;
Το Νεο ΔΣ του ΣΕΜΕΕ με τους ψήφους τους καμαρώστε τους...
ΚΟΚΚΟΡΗΣ Γρηγόρης              33
ΝΑΖΛΙΔΗΣ Νικόλαος                20
ΖΑΡΑΒΙΝΟΣ Νικήτας                19
ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Νικόλαος            19
ΤΣΕΚΟΥ Μαριάνα                     17
ΠΛΕΤΣΑΣ Κων/νος                   14
ΚΟΥΤΡΟΥΔΙΤΣΟΣ Χρήστος      14
 Η Ελληνική τυπογραφία βουλιάζει και ο πρόεδρος του ΣΕΜΕΕ ασχολείται με το ΝΤΙΖΆΙΝ!!!


Είχα σκοπό να γράψω κάτι αστείο, με όλους αυτούς τους τυχάρπαστους συνδικαλιστές του κλάδου.
Αλλά όσο και να προσπαθώ μού είναι αδύνατο να γράψω οτιδήποτε αστείο ή χαριτωμένο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα τυπογραφεία, όπου δεν φαίνεται φως από πουθενά. Αναλύσεις επί αναλύσεων, είναι όλες ανεπαρκείς, χωρίς  να μπορεί κανείς να συλλάβει ή να διατυπώσει το τεράστιο σύμπλεγμα που μας έχει φέρει όχι στο χείλος, αλλά στο μάτι  της καταστροφής. 
Κάθε μέρα ξυπνώ με την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας και κοιμάμαι με την ευχαρίστηση ότι οι γονείς μου τουλάχιστον πέθαναν στο τσακ, χωρίς να δουν αυτή την κατάντια της Ελληνικής τυπογραφίας.  
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------