Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Aλλαγές στο μέτωπο του εργασιακού


Επώδυνες αλλαγές προβλέπονται στο μέτωπο του εργασιακού. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο από το 2013 οι αποζημιώσεις θα περικοπούν κατά το ήμισυ ενώ για τους εργαζόμενους στον ίδιο εργοδότη πάνω από 16 χρόνια η αποζημίωση υπολογίζεται με πλαφόν 2000 ευρώ . Επίσης παρά τη διάσωση των τριετιών , καταργείται τελικά το επίδομα γάμου ( 58 ευρώ μηνιαίως) για 350.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό .

Ακόμη μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με συλλογικές συμβάσεις ,οι εργαζόμενοι θα εργάζονται πέραν του 8ώρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή ενώ η εφαρμογή των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δε θα είναι υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις που δεν εκπροσωπούνται στην διαπραγμάτευση .

Και ακόμα:  Σύνταξη στις μητέρες στα 67, κλειστή η πόρτα εξόδου έως τα 62 με 40 χρόνια δουλειάς , περικοπές έως και 15% στις συντάξεις , τέλος στα δώρα ακόμα και για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι οι πιο δυσβάστακτες αλλαγές που θα υποστούν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2013.
«Σικελικός Εσπερινός»
 Το καθεστώς της Χρεοκρατίας ξεκίνησε
την εξόντωση του Ελληνικού Λαού.
 Η τριμερής κυβερνητική συνεργασία,
από την πλειοψηφία του λαού θεωρείται
κυβέρνηση ξένης κατοχής.
 Οι δωσιλογικές πολιτικές ηγεσίες συναίνεσαν και συναινούν στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την ώρα που ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων γύρω απ’ αυτά οδηγεί σε γενικευμένη κρίση.
 «Τελείωσε το συρτάκι»

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------