Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παρελθόν είναι από σήμερα οι εκδόσεις Λυμπέρης

 Το πολυτελές κτήριο στο Κορωπί, κλείνει τις πόρτες του και κατεβάζει τους διακόπτες, ενώ απολύθηκε όλο το τεχνικό προσωπικό.
Τέλος εποχής για ορισμένους από τους πιο ιστορικούς τίτλους περιοδικών στη Ελλάδα. Παρελθόν είναι από σήμερα οι εκδόσεις Λυμπέρης, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα σε εργαζομένους και στελέχη ότι ο όμιλος δεν γλύτωσε το λουκέτο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Lifo, ήδη οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία του εκδοτικού ομίλου στο
Κορωπί, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιοι από τους τίτλους της Liberis Publications, μεταξύ αυτών τα περιοδικά «Εγώ» και «Status», θα μεταφερθούν στις Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το μέλλον των διεθνών τίτλων, για τους οποίους έχει δείξει ενδιαφέρον η «Δάφνη» του Θοδωρή Κυριακού και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της Conde Nast, ώστε να συζητηθούν οι όροι της μεταβίβασης. Οι συζητήσεις που θα γίνουν αφορούν στα περιοδικά «Vogue», « Men's Health» και «Glamour» όμως είναι πολύπλοκο το καθεστώς μεταβίβασης του τίτλου, μιας και οι διεθνείς εκδότες του, έχουν σκληρούς όρους που αφορούν στην έκδοση του..

Όπως εξομολογούνται άνθρωποι της αγοράς, η συρρίκνωση της διαφημιστικής πίτας σε συνδυασμό με τα ηχηρά κανόνια τριών διαφημιστικών επιχειρήσεων, με πρώτη απ’ όλους τη Leo Burnett, έχει πάει πίσω, τα άλλοτε συμμαζεμένα οικονομικά της επιχείρησης, δημιουργώντας ταμειακό κενό, το οποίο σε συνδυασμό με την κρίση, έχει διογκωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα. Οι απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για άνοιγμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που πλέον δεν έκλεινε με τίποτα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------