Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Νεκρή ζώνη τα χωράφια στην Χίο

...ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. 
Όχι όμως για να τα φάνε. 
Τα πετούσαν στον δρόμο.

Νεκρή ζώνη στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου θυμίζουν τα χωράφια  στη Χίο, με τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν αγανακτισμένοι από την πολιτεία να τηρήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις της.

Χωράφια μέσα στα σκουπίδια, ρημαγμένα, πατημένα, λεηλατημένες αγροικίες, ξηλωμένα συρματοπλέγματα αποτελούν τη σημερινή τραγική εικόνα... μίας περιοχής που μέχρι πέρυσι έσφυζε από παραγωγική δραστηριότητα.

Απελπισμένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση της πολιτείας, οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό.

«Βάλαμε και πατάτες και ζαρζαβατικά και διάφορα άλλα. Όμως ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. Όχι όμως για να τα φάνε. Τα πετούσαν στον δρόμο. Προσπαθήσαμε πολλές φορές, όμως η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν αξίζει τον κόπο», λένε αγρότες.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες που βρίσκονται κοντά στο hot spot.

«Έδωσα 10.000 ευρώ για να φτιάξω μία κάμαρα να έχω να φτιάχνω έναν καφέ πριν πάω στο χωράφι. Μέσα σε ένα βράδυ τα έσπασαν όλα. Τζάμια, πόρτες, δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Και τι πήραν; Μόνο ένα μπουκάλι ούζο», λέει ο κ. Νίκος Κατσάλας.

Το σκηνικό εγκατάλειψης επαναλαμβάνεται και λίγα μέτρα μακρύτερα στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Όπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

«Κανείς δεν τολμάει να πατήσει εδώ μέσα. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, κουβέρτες, εκατοντάδες μπουκάλια, αρρώστιες και περιττώματα. Ποιος θα έρθει να μαζέψει ελιές;», διερωτώνται, χωρίς προφανώς να λαμβάνουν απάντηση.

Ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ
«Δύσκολη και σύνθετη» χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί με ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ

Μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί το ΝΟΜΠΕΛ και στους Χιώτες;



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------