Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ποιος τους πληρώνει;;;;; Αύξηση 6,2% στις δαπάνες για αμοιβές υπαλλήλων το 2018


ΟΡΓΙΑ Σύριζα στο Δημόσιο με εκτίναξη των δαπανών κατά 6,2% το α΄ δίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ποσοστιαία, η μεγαλύτερη αύξηση δημοσίων δαπανών για αμοιβές προσωπικού  μεταξύ α΄ διμήνου 2017 – α’ διμήνου 2018 σημειώνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου...

Πιο αναλυτικά, οι σχετικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8,6%, φτάνοντας τα 369 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 339 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Ακολουθούν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ ).
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού στους ασφαλιστικούς φορείς αυξήθηκε κατά 7,9% στο α΄ δίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, φτάνοντας φέτος τα 376 εκατ. ευρώ, έναντι 349 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Κατά 7% αυξήθηκαν οι εν λόγω δαπάνες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες). Συγκεκριμένα, ανήλθαν στους δύο πρώτους μήνες του 2018 στα 386 εκατ. ευρώ, έναντι 361 εκατ. ευρώ τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι.
Τέλος, αυξήθηκαν κατά 5,9% και οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού στην Κεντρική Διοίκηση (Υπουργεία), φτάνοντας τα 1,6 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 1,510 δισ. ευρώ πέρυσι.
 Tην ίδια στιγμή οι Γερμανοί συνειδητοποιούν με ποιους (Συριζαίους) έχουν μπλέξει και παροτρύνουν τον διάδοχο του Σόιμπλε να μην προχωρήσει στην ελάφρυνση του χρέους. Η Αλεξάνδρα Κοσμά (DW) μεταδίδει σχετικά:
«Ξαφνικά η Ελλάδα δεν θέλει άλλα χρήματα από την Ευρώπη», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ της Welt που αναφέρεται στα σενάρια για τη μεταμνημονιακή εποχή. Όπως σημειώνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, «στη Γερμανία μέρος των πολιτών νομίζει ότι η Ελλάδα αρέσκεται να εξαρτάται από τη δανειακή βοήθεια των Ευρωπαίων. Ότι δήθεν τα δισεκατομμύρια της βοήθειας των ευρωπαίων εταίρων επιτρέπουν μια σχετικά άνετη ζωή σε βάρος ξένων φορολογούμενων. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να απεξαρτηθεί. Στην Ελλάδα αντίθετα, η ματιά στα τελευταία οκτώ χρόνια είναι τελείως διαφορετική. Υψηλή ανεργία, φτωχοποίηση των πολιτών και ένα κράτος που απεμπόλησε μεγάλο μέρος της κυριαρχίας του στους δανειστές. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά των Ευρωπαίων. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------