Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σε σύνολο 80 αντιπροσώπων η ΔΑΣ πήρε 66 ψήφους καταλαμβάνοντας τις 19 έδρες στο 23μελές Γενικό Συμβούλιο. Η ΔΑΚΕ πήρε 6 ψήφους και η ΠΑΣΚΕ 5 ψήφους, εκλέγοντας από 2 έδρες  και η Πρωτοβουλία Γένοβα 1 ψήφο και καμιά έδρα. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ η ΔΑΣ έλαβε 59 σε σύνολο 60 ψήφων εκλέγοντας 3 έδρες, η Πρωτοβουλία Γένοβα 1 ψήφο, ενώ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ δεν έλαβαν μέρος.


Το νέο ΔΣ της ομοσπονδίας που εξελέγχει στις εκλογές 9-10/1/2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τόλης Ιωάννης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιαρμάς Γεώργιος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ματζώρος Χρήστος

ΤΑΜΙΑΣ Οικονόμου Νικόλαος

ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κανάκης Ανέστης

ΜΕΛΗ Κοζιάς Γεώργιος, Καραπλιός Βασίλης, Αργυρίου Ιωάννης, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Παναγιωτόπουλος Πέτρος, Μαρμούτας Δημήτριος.

Το 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ εξέλεξε ομόφωνα επίτιμο πρόεδρο τον σύντροφο Δημήτρη Δρακόπουλο, για την προσφορά του στο εργατικό κίνημα.

Ο Δημήτρης Δρακόπουλος, πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας. σημείωσε μεταξύ άλλων εισηγητικά ‘’Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, έδρασε η ταξική διοίκηση της Ομοσπονδίας τα προηγούμενα χρόνια, επιδιώκοντας την οργάνωση του αγώνα κατά των απολύσεων σε χώρους όπως οι ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ, ΣΟΜΩΓΛΟΥ, ΠΑΚΟ, ΗΜΕΡΑ, ΣΚΑΓΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, προβάλλοντας πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, σημειώνοντας βήματα στη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία’’.

Ενδεικτικά της ανάπτυξης της Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια ήταν τα λόγια του Γ. Γιαρμά, προέδρου των Λιθογράφων Κεντρικής Μακεδονίας: «Πήγαμε σε τέσσερα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής. Πολλοί απ' αυτούς έγιναν μέλη μας. Επίσης βάλαμε "πόδι" στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδας, μια μεγάλη επιχείρηση, ενώ στήσαμε και εργοστασιακές επιτροπές».
Ξεχωριστή ήταν η τοποθέτηση - μαρτυρία του άνεργου λιθογράφου Δημ. Μπλέτσα: «Ζω στην ανεργία 11 μήνες τώρα. Και σας ρωτάω. Κάποιος που ζει με 500 ευρώ το μήνα μπορεί να ζήσει; Είμαι 49 χρονών. Πότε θα βγω στη σύνταξη; Ούτε στα 70».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------