Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθατε τι συνέβη στην Ελληνική τυπογραφία;

Καταδικασμένοι στην εξαθλίωση. Τα Ελληνικά τυπογραφεία κλείνουν  το ένα μετά το άλλο. 

Η εισαγόμενη τυπογραφία είναι μια από της μεγαλύτερες πληγές της Ελληνικής τυπογραφίας.
Εκατομμύρια έντυπα Ελληνικών επιχειρήσεων τυπώνονται στα γειτονικά μας κράτη Βουλγαρία, Τουρκία κλπ στερώντας όλο αυτό τον όγκο εργασιών από τα Ελληνικά τυπογραφεία, τους Έλληνες τυπογράφους , και από τους Έλληνες προμηθευτές των πρώτων υλών. Πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ζημιά του Ελληνικού λαού που πληρώνει τυπογράφους Βούλγαρους. Σκοπιανούς, Τούρκους, και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Τα Ελληνικά τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο αριθμός των εργαζομένων στη βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε από 42.610 σε 15.485 άτομα. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις των θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώθηκαν στους κλάδους των εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων (31,4%).

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις, ψήφισαν στις 31.03.2011 στης Βρυξέλλες την επιβολή επιπλέον δασμών στις εισαγωγές επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα. Με την ψήφο της ανθελληνικής κυβέρνησης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή δασμών ύψους 12% στις εισαγωγές γυαλιστερού χαρτιού από την Κίνα για μια περίοδο πέντε ετών. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ παίρνει παρόμοια μέτρα. Μολονότι ο τομέας του χαρτιού θεωρείται μικρός αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για την Ελληνική τυπογραφία.

Οι χαρτοβιομηχανίες της Ευρώπης μετά την επιβολή των δασμών θα προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του χαρτιού.
Πολλές χώρες, ανάμεσά τους κάποιες όπως η Φινλανδία και σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ που έχουν σύνορα με χώρες εκτός ΕΕ καταψήφισαν την επιβολή φόρων στο χαρτί από Κίνα προσπαθώντας να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας στην Τυπογραφία τους.
 
Η Ελλαδάρα μας υπερψήφισε την επιβολή τους. Για τον Έλληνα τυπογράφο αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γειτονικές χώρες που είναι εκτός ΕΕ (Τουρκία κλπ) θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερες πρώτες ύλες και το φαινόμενο της εισαγόμενης τυπογραφίας θα ενταθεί, προξενώντας επιπλέον απώλειες θέσεων εργασίας στον ήδη μαστιζόμενο χώρο των Γραφικών Τεχνών. Η Ελλάδα που δεν παράγει χαρτί και θα έπρεπε να προστατέψει τους Έλληνες Τυπογράφους , υπερψήφισε την επιβολή των δασμών δίνοντας άλλο ένα χαστούκι στην χειμαζόμενη Ελληνική Τυπογραφία

Στην γειτονική μας Βουλγαρία, το ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον με φορολογικό συντελεστή 10%, (Ελλάδα 36-40%) αλλά και το χαμηλό εργατικό κόστος στο Πέτριτς (Петрич) μηνιαίος μισθός 200-400 ευρώ (Ελλάδα 1.400-2200 ευρώ), σε συνδυασμό με τις πολύ κοντινές αποστάσεις -μόλις 15 χλμ- από τα ελληνικά σύνορα, αποτελούν δέλεαρ για τους Έλληνες επενδυτές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τυπογραφεία Ελληνικών συμφερόντων να μεταφερθούν στην Βουλγαρία και εγκαθιστώντας γραφεία με δύο υπαλλήλους στην Ελλάδα να μεταφέρουν όλο των όγκο των Ελληνικών εκτυπώσεων στην Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ σε τυπογραφείο Ελληνικών συμφερόντων της πόλης Πέτριτς (Петрич), στη Βουλγαρία στης εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στην Ελλάδα, το τυπογραφείο τύπωνε προεκλογικό υλικό Ελλήνων υποψηφίων, που επέλεξαν να τυπώσουν τα φυλλάδια τους στο Πέτριτς, Το εν λόγω τυπογραφείο είναι μία μόνο από τις περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται -ιδίως την τελευταία 15ετία- στο Πέτριτς (Петрич), όπως επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Βέλιο Ίλιεφ (Velyo Iliev)

Οι δικοί μας επίδοξοι εθνοπατέρες έβαλαν πλώρη για την σωτηρία μας, δίνοντας δουλειά πρώτα στους Βούλγαρους ενώ στην Ελλάδα πουλάνε μόνο "πατριωτιλίκη".

Άλλη μεγάλη Ελληνική εκτυπωτική εταιρία με παράρτημα στην Βουλγαρία πήρε από το υπουργείο οικονομικών μετά από διαγωνισμό εκτυπώσεις και της έκανε στο παράρτημα της στην Βουλγαρία.

Στην γειτονική μας Τουρκία γραφεία Τούρκων στην Ξάνθη με αντιπροσώπους στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις συγκεντρώνουν με εξευτελιστικές τιμές όλες τις τυπογραφικές εργασίες που αφορούν κυρίως χαρτόνια και συσκευασίες κ
αι τις προωθούν για εκτύπωση στην γειτονική Τουρκία.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου "οι αριστερούληδες" με τις βαθύτατα δεξιές τσέπες βρίσκονται μεταξύ των πρώτων συμπαραστατών των Βουλγάρων και Τούρκων αντιπροσώπων ξένων τυπογραφείων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους. Πάντα υπήρξαν προκλητικά αδιάφοροι έναντι των Ελληνικών τυπογραφείων και των Ελλήνων εργατών οι οποίοι και αποτέλεσαν τα πρόβατα προς σφαγή.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------