Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παράνομες οι ομαδικές απολύσεις σε ΔΟΛ και ΒΗΜΑ

Οι ομαδικές απολύσεις που έγιναν σε όλα τα έντυπα και μέσα του ΔΟΛ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) τον Δεκέμβριο του 2010, κρίθηκαν παράνομες με την υπ΄ αριθμ. 2493/2014 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Επίσης, οι ομαδικές απολύσεις που έγιναν στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» και πάλι τον Δεκέμβριο του 2010, κρίθηκαν παράνομες με την υπ΄ αριθμ.436/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Προσοχή
Οι εργαζόμενοι όταν βλέπουνε στην απόλυση τους παράγραφο που αναφέρει ότι: ο απολυμένος έλαβε γνώση της απόλυσης του, την οποία αποδέχεται και την αναγνωρίζει ως απολύτως έγκυρη και ισχυρή. Πρέπει να διαγράψουν την επίμαχη παράγραφο ή να ζητήσουν να την διαγράψει το λογιστήριο και να μην υπογράφουν.

Την αποζημίωση έτσι και αλλιώς οι απολυμένοι θα την πάρουν, καθώς θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ).

Θέλει δεν θέλει ο ΔΟΛ θα καταθέσει την αποζημίωση των απολυμένων στο ΤΠκΔ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η καταγγελία της σύμβασης είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική 1.000% και θα αναγκαστεί στην επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Εδώ και τώρα  Προκήρυξη από μηδενική βάση διαγωνισμού για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------