Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο ξαφνικός θάνατος”. των Ελλήνων

Περίοδος χάριτος τέλος! Εδώ και 2,5 μήνες οι οφειλές προς το Δημόσιο καθίστανται απαιτητές άμεσα με αποτέλεσμα η Εφορία να μην… 
περιμένει καν προτού απλώσει το μακρύ χέρι της στις καταθέσεις των φορολογούμενων, αλλά να μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις ακόμα και λίγες ώρες αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.

Η κατάργηση αυτής της περιόδου χάριτος των 15 ημερών που υπήρχε έως το τέλος του 2017 , αποτελούσε μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, και πρακτικά σημαίνει πως αν ένας φορολογούμενος για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πληρώσει εγκαίρως τη δόση του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος ή κάποια άλλη υποχρέωσή του προς την Εφορία (π.χ. τη δόση της ρύθμισης), τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις, ήδη από την επόμενη μέρα – είναι αυτό που λέμε “ξαφνικός θάνατος”.

Όμως προσοχή: οι κατασχέσεις δεν περιορίζονται πια μόνο στις καταθέσεις, αλλά με βάση τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων επεκτείνονται ακόμα και στην πρώτη κατοικία. Έτσι, είναι πιθανό να κινδυνέψει κάποιος να χάσει το σπίτι του για μία οφειλή της τάξεως των 500 ευρώ στην Εφορία.



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------