Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

MEGA στην «κοινωνία της ζούγκλας»…


 Πολύ αργά για δάκρυα, πολύ αργά για συγγνώμες.
Όλα τα προσχήματα απερρίφθησαν την εποχή των μνημονίων, η επιχείρηση «σοκ και δέος» και η βίαιη επιβολή των μνημονιακών αντιλήψεων και επιχειρημάτων απαιτούσαν από τα συστημικά ΜΜΕ έναν νέο, επιθετικό πολιτικό ρόλο για να σκλαβωθεί ο ελληνικός λαός.

Κι ο ρόλος αυτός ασκήθηκε με ακραίο κυνισμό και με την πλήρη περιφρόνηση και απαξίωση των δημοκρατικών και κοινωνικών αξιών και κανόνων της ελληνικής κοινωνίας.

Σ’ αυτές τις απαιτήσεις τα συστημικά ΜΜΕ, με επικεφαλής το Mega τους, όχι μόνο «ανταποκρίθηκαν» πλήρως, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερακόντισαν, μάλιστα, τις προσδοκίες των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής και εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό με τα ψέματα τους.

Δημοσιογράφοι-μεγαλοστελέχη εκπαιδεύτηκαν σε ειδικά σεμινάρια προκειμένου να αφομοιώσουν και να αναπαραγάγουν με πειστικότητα τα επιχειρήματα και τις «λογικές» των μνημονιακών πολιτικών. Καταρτίστηκαν (και απέδωσαν άριστα) στην άρτια εκμάθηση της μνημονιακής γλώσσας και στην ακριβή απόδοση των νεοφιλελεύθερων «νοημάτων» της.

Η τρομοκράτηση και η ενοχοποίηση της κοινωνίας συνδυάστηκαν με την επιχείρηση αλλαγής του ίδιου του τρόπου σκέψης και των πεποιθήσεων των πολιτών, με την «αντικατάσταση» του πλέγματος των κοινωνικών και δημοκρατικών αξιών τις οποίες πρέσβευαν μέχρι τότε.

Το Mega τους, διαδραμάτισε ένα μείζονα αλλά και κατεξοχήν ειδικό ρόλο. Γιατί «αντιπροσώπευε» παραδοσιακά την ευρύτερη προοδευτική – δημοκρατική παράταξη και εξέφραζε την κουλτούρα και τις αντιφάσεις της, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις αντιφάσεις που χαρακτήριζαν την παράταξη αυτή τόσο σε ιδεολογικοπολιτικό όσο και σε κοινωνικο-ταξικό επίπεδο.

Η κατάρρευση και απαξίωση του Mega υπήρξε αποτέλεσμα της κυριαρχίας των συμφερόντων της διαπλοκής και της υιοθέτησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, βεβαίως, τα «δανεικά κι αγύριστα» τελείωσαν οι ολιγάρχες των ΜΜΕ μπροστά σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα δεν χρειάζονταν πλέον το Mega ούτε ως απλό «εργαλείο» των συμφερόντων τους και το εγκαταλείπουν τώρα χωρίς προσχήματα.

Ασφαλώς θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενους. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που αφορούν στους «επώνυμους» δημοσιογράφους, στους επιχειρηματίες – ολιγάρχες και στους πολιτικούς και τα κόμματα που ευθύνονται όχι μόνο για το κλείσιμο του Mega, αλλά κυρίως για την πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, πολιτική «ναυαρχίδα» της οποίας υπήρξε το Mega.

Πληρώστε τα χρέη σας άθλιο μνημονιακό κανάλι που έχετε πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια εις βάρος του Ελληνικού λαού και μετά να τολμήσετε να ζητήσετε τα ρέστα που κλείνετε.

Ο ορισμός της μιντιακής διαπλοκής!!!!1
εργολαβίες, διόδια, δάνεια, μπίζνες με πολιτικούς και δε συμμαζεύεται.

Την πλήρωσαν τελικά οι απλοί εργαζόμενοι, εκτός από τους μεγαλοδημοσιογράφους βέβαια. Αυτοί έχουν λεφτά να φάνε για δέκα ζωές και ήταν και θα είναι το καρκίνωμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Το σύστημα θα σας ξεράσει κάποια στιγμή, όταν δεν θα σας χρειάζεται πια.
Η ευχή του ελληνικού λαού, είναι να μπουν στη φυλακή αυτοί που με την προπαγάνδα τους κατέστρεψαν και ξεπούλησαν την χώρα και να μην δούμε ποτέ ξανά τις φάτσες σας και την ελεεινή σας προπαγάνδα από οποιαδήποτε συχνότητα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------