Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αποφάσισαν να εξοντώσουν χιλιάδες φτωχούς Έλληνες φορολογουμένους

Με ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως και 4.500 ευρώ αναμένεται να επιβαρυνθούν χιλιάδες άνεργοι ή περιστασιακά φορολογούμενοι το 2018, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς απέκτησαν πολύ μικρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα ή εισέπραξαν επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγαμοι ή οικογενειάρχες με πραγματικά συνολικά ετήσια εισοδήματα κάτω των 3.000 ευρώ, αναμένεται να δουν και φέτος «φουσκωμένα» τα σημειώματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα αίτια αυτού του φορολογικού «αλαλούμ», οφείλονται στις στρεβλώσεις που προκαλούν οι διατάξεις που αφορούν στην εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης.

Μάλιστα, σημειώνεται πως οι στρεβλώσεις αυτές δεν έχουν αντιμετωπιστεί συνολικά από την κυβέρνηση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι, με εισοδήματα πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, να καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος άνω των 2.000 ευρώ.


Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:
1) Άνεργος φορολογούμενος ο οποίος για το 2016 είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και ο οποίος διέμενε κατά τη διάρκεια του 2016 σε σπίτι 70 τ.μ., την οποία είχε παραχωρήσει δωρεάν η μητέρα του (δεν ήταν καν δική του), και είχε στην κατοχή του κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.756 κυβικών εκατοστών, επιβαρύνθηκε με φόρο εισοδήματος ύψους 4.470,30 ευρώ.

2) Σε φορολογούμενο άγαμο και άνεργο με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επιδόματα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, κύρια κατοικία 80 τ.μ. και Ι.Χ. 1.300 κυβικών 11ετίας, προέκυψε φόρος εισοδήματος 3.620,80 ευρώ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------