Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΧΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η συστηματική, όσο και αδιέξοδη προσπάθεια μιας μικρής μερίδας επιχειρήσεων για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων του κλάδου, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τον ΣΕΜΕΕ και την περιβόητη σύμβασή του, έχει οδηγήσει τον κλάδο σε μια πρωτοφανή σύγχιση για τα εργασιακά, τη στιγμή που περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε ηρεμία, σύμπνοια και κοινή προσπάθεια.
Για τριτη συνεχόμενη χρονιά, ο κλάδος στερείται από μια συλλογική σύμβαση καθολικής αποδοχής, που θα εξασφαλίζει την δίκαιη αμοιβή των εργαζομένων και την εξέλιξή τους μέσω της παραγωγικής εργασίας την εξέλιξή τους και όχι μέσω της δημοσιοϋπαλληλικής επετηρίδας.

Η περυσινή προσπάθεια πραξικοπηματικής επιβολής στον κλάδο της παραπάνω σύμβασης απέτυχε οικτρά, και όλα δείχνουν ότι την ίδια τύχη θα έχει και η εφετεινή προσπάθεια, ενώ η χρονιά υποτιθέμενης εφαρμογής της ήδη έχει εκπνεύσει.

Η ουσία είναι ότι μόνο όσοι συνάδελφοι δηλώσουν ρητά ότι είναι μέλη του ΣΕΜΕΕ, έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν την παραπάνω σύμβαση.

Η σημερινή κατάσταση της σύγχισης και της ασάφειας δεν εξυπηρετεί κανένα, εκτός από ορισμένους επιτήδιους δικηγόρους, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται και ετοιμάζουν για όλους μας τα ίδια τυποποιημένα "κουστούμια" των χιλιάδων ευρώ, δυναμιτίζοντας τις καλές σχέσεις και την παραγωγική ηρεμία που συνήθως υπάρχουν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.

Η λύση είναι μία και μοναδική, που να εξασφαλίζει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, εργοδοτών και εργαζομένων: από τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς, να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι όλοι οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων του κλάδου, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, και με καλή διαθεση και καθαρό μυαλό να βρούν την χρυσή τομή.

Μια συλλογική σύμβαση καθολικής αποδοχής που θα κοιτάζει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, που θα εγγυάται αφενός το ήδη υψηλό επίπεδο των αμοιβών που δικαίως υπάρχει για τους υψηλά ειδικευμένους τεχνίτες, αλλά από την άλλη θα εξασφαλίζει την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων που παρέχουν το 97% των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Διαφορετικά θα μείνουν κάποιοι με την σύμβαση στο χέρι, αλλά δεν θα υπάρχουν τυπογραφεία να την εφαρμόσουν. Εκτός αν αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τους.

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------