Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ NEWSLETTER ME TA NEA TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

YΠEYΘYNΟΣ EKΔOΣHΣ: Κωνσταντίνος Πλέτσας
Λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΟΑΕΕ
Εντολή, για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης στις 200.000 επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, έδωσε στην διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας χρησιμοποιεί ως έσχατο μέτρο πίεσης την σύνταξη Πράξης Επιβολής Εισφορών και Πρόσθετων Τελών (Π.Ε.Ε.Π.Τ.), σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να εισπράξει μέρος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο
αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παραγραφής μέρους των οφειλών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η Π.Ε.Ε.Π.Τ. θα επιδίδεται στον οφειλέτη επιχειρηματία μέσω ταχυδρομείου ή μέσω δικαστικών επιμελητών ή εξουσιοδοτημένων από το ΔΣ του Οργανισμού υπαλλήλων και εντός 20 ημερών θα καλείται να εξοφλήσει το αναγραφόμενο ποσό. Μάλιστα το ποσό αυτό δεν αναπροσαρμόζεται και θα επιβαρύνεται στο σύνολο του με τα πρόσθετα τέλη από την πρώτη του μεθεπόμενου μήνα της έκδοσης της. Μετά την παρέλευση ενός μηνός από την επίδοση της Π.Ε.Ε.Π.Τ. στον οφειλέτη και εφόσον δεν έχει προσέλθει για εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής ξεκινά η εφαρμογή αναγκαστικά μέτρα κατά του οφειλέτη τα οποία είναι:

Η κατάσχεση κινητών που βρίσκονται στην κατοχή του οφειλέτη ή στην κατοχή κάποιου τρίτου (π.χ. χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πράγματα του οφειλέτη που έχουν δανειστεί σε άλλο πρόσωπο ή απαιτήσεις που εκείνος έχει από πελάτες του).

Η κατάσχεση ακινήτων.Για την διενέργεια οποιουδήποτε αναγκαστικού μέτρου θα απαιτείται έγγραφη παραγγελία, ενώ για τη διαδικασία επιβολής κατάσχεσης επί κινητών και ακίνητων του οφειλέτη θα συντάσσεται σχετική έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης. Το επόμενο στάδιο είναι η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού μετά από 15 μέρες από την κατάσχεση, ενώ μετά από 40 μέρες για την κατάσχεση ακινήτων.


ΣΕΜΕΕ, PAΔOY 4, 104 46 AΘHNA, 
THΛ.: 210.82.12.300, FAX: 210.82.50.066

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------