Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η απόλυτη ντροπή του κλάδου μας

Σύσκεψη ανέργων Λιθογράφων 
Το ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και η επιτροπή ανέργων του Σωματείου, καλούμε σε πλατιά σύσκεψη όλους τους ανέργους του κλάδου. Στόχος μας είναι να συζητήσουμε για τα προβλήματα των ανέργων και να προετοιμάσουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία στις 6 Μάρτη στην Ομόνοια και μετά στο υπουργείο εργασίας.

Τελικά το μόνο που ενδιαφέρει την  Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων είναι να δημιουργεί ανέργους και επιτροπές φαντάσματα για να πηγαίνουν οι άνεργοι μαζί με το ΠΑΜΕ βόλτες στην ομόνοια.

Τελικά αναρωτιέμαι... αφού όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα γιατί καθημερινά βλέπω κινητοποιήσεις μεμονωμένες; Δεν πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε; Εκτός και αν υπάρχουν ακόμη οι αριστεροί επαναστάτες του κκε που χωρίζουν τους Έλληνες σε παμίτες και άλλους.

Αυτό όμως που με εξοργίζει πιο πολύ από όλα είναι ο ατομισμός τους. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως με τις «μικρές» και πρόχειρες κινητοποιήσεις του ΚΚΕ δε θα καταφέρουμε ποτέ και τίποτα. Γι' αυτό ακριβός τον λόγο υπάρχει το ΚΚΕ για να εξαντλεί την λαϊκή οργή με ανούσιες βόλτες του ΠΑΜΕ στην ομόνοια και το σύνταγμα.

 Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η ανεργία στον κλάδο αγγίζει το 68% και το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων είναι το πως θα μαζέψει ανέργους για μια ακόμη μονοήμερη εκδρομή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια που την ονομάζουν "απεργία".

- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;

Τυπογράφος Χ....ς   Γ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------