Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αυτή η χώρα έβγαλε τον Λεωνίδα και τους 300, αλλά έβγαλε και τον Εφιάλτη, τον προδότη.

Τι να πρωτοθυμηθούμε:

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου η πιο άγρια λεηλασία 1.500.000 μικροεπενδυτών μετά τις προτροπές υπουργών και του ίδιου του Κώστα Σημίτη.
Λίστα Λαγκάρντ:
Αφορά την υπόθεση της απόκρυψης ονομάτων από λίστα μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα, που είχε δοθεί σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Εντός της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονταν «ηχηρά» ονόματα, μεγαλοεκδότες και στελέχη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ενώ ποινικές ευθύνες για το εν λόγω σκάνδαλο είχαν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου. 
Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ – Τεχνητή διόγκωση του χρέους – Είσοδος στο ΔΝΤ
Μαύρη Τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
Ο φάκελος για τα 114 «μαύρα» εκατομμύρια που χάθηκαν χωρίς παραστατικά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ήδη κλειδωμένος κατόπιν άνωθεν πολιτικής εντολής στα συρτάρια της Δικαιοσύνης. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα όλα τα σχετικά στοιχεία που καθιστούν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση και στέλνουν στην φυλακή ανώτερα στελέχη του και βουλευτές.
Το περίφημο σκάνδαλο «καλαμποκιού» ήταν από τα πιο ηχηρά της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, με λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρία και εξαγωγή του ακολούθως σε ευρωπαϊκές χώρες ως ελληνικό. Τα κέρδη υπερέβησαν τα 1.500.000 δολάρια, ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκε μόνο 1.000.000 δρχ.!
Σκάνδαλο 1,5 δισ. εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιριών της, με την αγορά πλοίων από άγνωστες κυπριακές εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
Διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Αγροτική Ασφαλιστική. Πέρα από τις άλλες παρανομίες, εξασφάλιζε στα διευθυντικά στελέχη της μισθούς από 25.000.000 33.000.000 δρχ. μηνιαίως.
Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο, με παράνομη παράταση νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων «πράσινο» στέλεχος ζήτησε από ιδιώτη 15.000.000 δραχμές για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του στους σχεδιασμούς του οργανισμού.
ΠΡΟΜΕΤ 1: Ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ ανά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2.000 δολάρια τον τόνο.
ΠΡΟΜΕΤ 2: Αγόρασε από φιλανδική εταιρία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων αντί του ποσού των 250.000.000 δρχ., τα οποία μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα από τους Ελληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισαν στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Σειρά από υπεξαιρέσεις Αγροτικών Εξαγωγών στην ΑΓΡΕΞ.
Στην Εθνική Τράπεζα σκάνδαλο κατάχρησης 47.000.000 δρχ.
Στα τέλη του 1985 ξέσπασε το σκάνδαλο με τον εκδότη φιλοπασοκικών εφημερίδων Αθανάσιο Πόπωτα, που οδηγήθηκε στη φυλακή για κατάχρηση 57.000.000 δρχ. από την Εθνική Τράπεζα. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως δεν τιμωρήθηκαν…
Πυρκάλ 1: Πουλούσε στο Ιράκ 112 δολάρια την οβίδα και στον Ελληνικό Στρατό 201 δολάρια!
Πυρκάλ 2: Αγόρασε το άχρηστο ναυπηγείο πλαστικών σκαφών στο Λαύριο αντί 370.000.000 δρχ.
Στη ΔΕΗ δύο υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη αφορούσε υπεξαίρεση 500.000.000 δρχ. και η δεύτερη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120.000.000 δρχ. στη ΔΕΗ.
Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όρισε υπεύθυνο για την αγορά τους τον Γιώργο Λούβαρη. Το κόστος τους ήταν διπλάσιο από τις τρέχουσες τιμές.
ΚΥΔΕΠ: «Το σκάνδαλο του σταριού». Ζημίωσε τους Ελληνες αγρότες 910.000.000 δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρίες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της, με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι εταιρίες αυτές εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Η υπόθεση «Μιχάλης Σταματελάτος». Υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας -φίλος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- υπεξαίρεσε 230.000.000 δρχ. και βρέθηκε στη φυλακή.
Στον ΟΠΑΠ σημειώθηκαν σκάνδαλα και απάτες με ανάμειξη μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ.

«Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών», προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές, οικονομικές και ποινικές προεκτάσεις.

Ελληνική Βιομηχανία Όπλων: Ο ίδιος ο τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στάθης Γιώτας, προτού παραιτηθεί, υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές για επιζήμιες πράξεις και παραλείψεις και για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιριών «φαντασμάτων».
Η ληστεία με το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά και το 1.000.000 μάρκα του στρατηγού Τσουκάτου
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποδείχθηκαν από εθνικό όραμα ένα μεγάλο σκάνδαλο. Οι καθυστερήσεις ανάθεσης των έργων από τους υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη οδηγούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και τελικά πολύ μεγάλες υπερβάσεις.

TOR-M1 (ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα): ένας από τους λόγους που βρίσκεται στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κανείς άλλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ, τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε επτά φορές ακριβότερα απ’ ό,τι η Τουρκία (2 δισ. δραχμές).

Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δισ. δρχ., τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους. Και στην περίπτωση αυτή κατηγορείται (μόνο!) ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.
Προμήθειες στα νοσοκομεία: εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% έως 1.500%.

Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ: οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρίας αλλά κυρίως για να τα κρύψουν κάτω από το χαλί τα έβαζαν σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρίας»!

Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. «σκαρφίστηκε» το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσόν από τους λάθος χειρισμούς ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.

Καταστροφή των Ταμείων. Το 2002-2003 χάθηκαν μόνο μέσω της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής και μέσω ομολόγων 5.500.000 €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002.

Το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES, κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρία του την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σκάνδαλο Αριάδνη: Το 2000 το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε 650.000.000 € από την offshore εταιρία ARIADNE S. A. με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη ως το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι προμήθειες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 7.500.000 €.

Ολυμπιακή Αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και την έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Κόστιζε 1.500.000 ευρώ ημερησίως στους φορολογουμένους, δηλαδή 550.000.000 ευρώ τον χρόνο!
Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι του ποσού των 11.000.000 €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408.000.000

Το σκάνδαλο με τον παράνομο τζόγο και τα φρουτάκια .
Σε μεγάλο ξενοδοχείο η δεξίωση που παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής φέρεται ότι κόστισε περί τα 100.000.000 δραχμές.

Οι αμαρτωλές «δουλειές» με τη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στην οποία δεσμεύτηκαν 26.000 στρέμματα με σκοπό να περάσουν στην εκμετάλλευση ξένης εταιρίας.
Το κορυφαίο σκάνδαλο Siemens για το οποίο εκτός από τις άλλες πτυχές του υπάρχει η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι 1.000.000 μάρκα μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

 Αυτά και χιλιάδες άλλα σκάνδαλα, προδοσίες
και λεηλασίες πληρώνεις Έλληνα με την ζωή σου,  τον μέλλον τον παιδιών σου και της χώρας σου.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------