Η Κοβέσι φέρεται να ετοιμάζει αποστολή νέας δικογραφίας προς τις ελληνικές αρχές. Αν αυτό συμβεί, μιλάμε όχι απλώς για νομική εξέλιξη, αλλά για πολιτικό σεισμό.
Δεν είναι σαφές αν η Ρουμάνα εισαγγελέας έχει πάρει προσωπικά τις επιθέσεις και τις απειλές που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από το «κυβερνητικό περιβάλλον» με αφορμή την έρευνά της στην υπόθεση των Τεμπών ή αν υπάρχουν άλλοι λόγοι.
Όπως και να ‘χει, αν ανοίξει ταυτόχρονα φάκελος για το Ταμείο Ανάκαμψης, με συνομιλίες, πρόσωπα και διαδρομές χρημάτων, τότε δεν θα πρόκειται απλώς για μια υπόθεση αλλά για απόφαση να ξεκαθαρίσει την ελλάδα από τις εγκληματικές οργανώσεις.
Μάλιστα μια ενδεχόμενη έρευνα στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν θα έχει μόνο πολιτικές αλλά και σοβαρές οικονομικές, επιχειρηματικές ακόμα και χρηματιστηριακές προεκτάσεις, αφού πάνω σε αυτά τα κονδύλια των 32 δις ευρώ ουσιαστικά «χτίστηκε» η οικονομία της Ελλάδας τα τελευταία 5 χρόνια.
32 δισεκατομμύρια και ο ελληνικός λαός δεν είδε τίποτα η μόνη που χαιρότουσταν ήταν αυτοί που τα τρώγανε.
Ήδη, κυβερνητικοί παράγοντες και κορυφαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τις Βρυξέλλες μπας και βρουν κάποια «άκρη» με τη Ρουμάνα για να υπάρξει «ανακωχή» μέχρι στιγμής όμως, χωρίς αποτέλεσμα. Ετοιμάζονται να μοιράσουν την ελλάδα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.
Και μην ξεχνάμε: δεν είναι μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση και θα λήξει «κανονικά» τον Αύγουστο του 2026.
Υπάρχει και η υπόθεση των Τεμπών. Ο OLAF, μόλις πριν μία εβδομάδα, πραγματοποίησε έφοδο που πέρασε στα «ψιλά», με πέντε στελέχη του Οργανισμού να εισβάλλουν στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, «ξεσκονίζοντας» τη σύμβαση 635 (Τιθορέα–Δομοκός).
Όσο κι αν είναι άβολο ή και ενοχλητικό, να βλέπει κανείς μια εξωτερική αρχή να παρεμβαίνει στον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, διώκοντας και παρακολουθώντας την ίδια την κυβέρνηση της ΝΕΑΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Η θέση μας παραμένει σταθερή: όποιος δεν έχει κλέψει, δεν έχει και τίποτα να φοβηθεί.