Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προς όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών της Αττικής.

Πειραιάς 20/09/10 ΑΡΙΘ. 
ΠΡΩΤ.:2161/10

Προς όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών της Αττικής.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ένωσή μας, στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί με αποτελεσματικό τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου, αποφάσισε να υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε επιδοτούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 με τίτλο «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης». Στόχος του είναι η βελτίωση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες της αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
·         Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν από την 1/1/2008 και απασχολούν έως 49 εργαζόμενους.
·         Οι υποστηρικτικές ενέργειες που θα παρασχεθούν προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Συλλόγου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος θα αφορούν σε:

*      Συμβουλευτικές / Υποστηρικτικές Υπηρεσίες προς την Επιχείρηση. Εξειδικευμένες μελέτες προσαρμογής του παραγωγικού δυναμικού των μικρών επιχειρήσεων Γραφικών Τεχνών για την επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και συμβουλευτική υποστήριξη.
*      Δράσεις Κατάρτισης των Εργαζομένων της Επιχείρησης.
Μετεκπαίδευση του απαραίτητου προσωπικού των επιχειρήσεων με τις πιο        σύγχρονες μεθόδους (εκτός ωραρίου εργασίας).

Σε όλα τα στάδια του προγράμματος προβλέπεται επιδότηση των επιχειρήσεων / εργοδοτών και των καταρτιζόμενων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται  θα βρείτε σε επόμενη επιστολή μας καθώς και μέσω των συνεργατών μας που θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Πιστεύουμε, ότι στις συνθήκες που βιώνει ο κλάδος, και ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν έχουν τα μέσα, τον χρόνο, τις γνώσεις και την δυνατότητα να προβληματιστούν και να κάνουν τις αναγκαίες αναπροσαρμογές που θα στηρίξουν την βιωσιμότητά τους, η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.
.          
Με εκτίμηση Για το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ

Ο Πρόεδρος  ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ                                                                         
Ο Γενικός Γραμματέας ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ  
                                                                     

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------