Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι τιμές του χαρτιού θα εκτοξευθούν από αθέμιτες μεθοδεύσεις των Ευρωπαϊκών Χαρτοβιομηχανιών που απειλούν να πλήξουν άλλη μια φορά τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Σας επισυνάπτουμε το ακόλουθο Link το οποίο πιθανών Να ενδιαφέρει του αναγνώστες του BLOG , καθώς  οι Ευρωπαίοι Χαρτοβιομήχανοι προσπαθούν με επιβολή περιοριστικών μέτρων και ερευνών για Anti-dumping να αποτρέψουν την εισαγωγή επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα.
 http://www.protectpaperusers.eu/  Στο LINK μπορεί ο κάθε τυπογράφος να στείλει την άποψη του κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Ο πρώτος μύλος πολτοποίησης για την παρασκευή χαρτιού που λειτούργησε στη χώρα μας στο Αίγιο.
Ο πρώτος μύλος πολτοποίησης για την παρασκευή χαρτιού που λειτούργησε στη χώρα μας στο Αίγιο.
Στην Κίνα έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία 5 χρόνια οι πιο σύγχρονες μηχανές παραγωγής επιχρισμένων χαρτιών, πλάτους 10 και 12 μέτρα, οι οποίες έχουν τρομάξει τους Ευρωπαίους βιομήχανους με την ποιότητά και την παραγωγική τους ικανότητα. Αυτές οι σύγχρονες μηχανές επιτρέπουν στα Κινέζικα εργοστάσια να έχουν καλύτερα κοστολόγια και να πωλούν το χαρτί φθηνότερα στην Παγκόσμια Αγορά.

Οι ευρωπαίοι βιομήχανοι με τις απαρχαιωμένες μηχανές, ηλικίας 20 και 30 ετών, πλάτους μόλις 4 έως 7 μέτρα, βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα Κινέζικα εργοστάσια αποφάσισαν να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να επιβληθούν ρυθμιστικοί φόροι στην εισαγωγή επιχρισμένων χαρτιών από την Κίνα έτσι ώστε να μπορούν να κρατάνε τις τιμές του χαρτιού στα επίπεδα που επιθυμούν και τους εξασφαλίζουν ένα πολύ καλό κέρδος εις βάρος των τυπογράφων.   

Ειδικά για την Ελλάδα η επιβολή φόρων στις εισαγωγές από την Κίνα θα σήμαινε ότι οι ‘Έλληνες Τυπογράφοι θα πάψουν να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο χαρτί και θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν πολλαπλές αυξήσεις στο εγγύς μέλλον, με ότι αυτό συνεπάγετε για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.
Επιπλέων η Τουρκία που ήδη τυπώνει πολλές ‘’Ελληνικές’’ δουλειές θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι Τούρκοι Τυπογράφοι θα συνεχίσουν να αγοράζουν φθηνά παίρνοντας και άλλες πολλές δουλειές από Ελληνικά Τυπογραφεία οδηγώντας τα στο κλείσιμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφανθεί τον Νοέμβριο του 2010 για το αν θα επιβάλει φόρους εισαγωγής.
Σε κάθε περίπτωση αν επιβληθούν φόροι στην εισαγωγή χαρτιού από την Κίνα, τα χαρτιά θα ακριβύνουν ακόμη πιο πολύ στην Ελληνική αγορά, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των τυπογραφείων που θα υποχρεωθούν να την απορροφήσουν καθώς στην περίοδο ύφεσης που διανύουμε δεν θα μπορούν να την περάσουν στους πελάτες τους.


http://www.protectpaperusers.eu/  
Στο LINK μπορεί ο κάθε τυπογράφος να στείλει την άποψη του κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------