Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου για να δοθεί δυναμική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έτσι ώστε να δοθεί δυναμική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τη νομοθετική κάλυψη και όλα τα εργαλεία που της παρέχει και η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με στόχο να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου με συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, με εργαζόμενους και στελέχη του κλάδου, για την κλιμάκωση της πάλης και τη διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη οργάνωσης στο χώρο δουλειάς, σε σωματειακές επιτροπές, σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο. «Απαιτείται», τονίστηκε χαρακτηριστικά, «πρωτοπόρα δουλειά από τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τον κάθε πρωτοπόρο εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η ανάγκη, ιδιαίτερα στον κλάδο, η μάχη της 48ωρης απεργίας, να πάρει και τα χαρακτηριστικά της μάχης για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ετσι, θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις σε όλα τα μεγάλα «μαγαζιά» στο χώρο των λιθογράφων (εκτός της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ). Στα πρακτορεία θα γίνουν γενικές συνελεύσεις, με αντίστοιχες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και κλιμάκωση της πάλης. Αντίστοιχη δουλειά θα γίνει και σε SOFTEX και ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ. Στόχος είναι μέχρι τις 28 Ιούνη να έχουν ολοκληρωθεί οι Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις κλαδικών επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων με ανοιχτή ημερομηνία.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------