Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες-φοι,
Βρισκόμαστε στο 2011 και παρ΄ όλες τις προσπάθειες μας δεν έχει υπογραφεί ακόμα Σύμβαση Εργασίας Λιθογράφων - Βιβλιοδετών και για το 2010 δηλαδή έχει μειωθεί ο μισθός μας από τον επίσημο πληθωρισμό 5,5% το 2010 και το ίδιο το 2011. Στην πραγματικότητα οι μειώσεις είναι πάνω από 25% λόγω των ανατιμήσεων,αυξήσεων,σε ΦΠΑ,διόδια,εισιτήρια,καύσημα κτλ.
Οι δικαιολογίες που προβάλουν οι εργοδότες, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΜΕΕ, Βιβλιοδέτες για την αντεργατική τους στάση είναι η κρίση η <<μείωση της κερδοφορίας>> τους, τα <<προβλήματα ανταγωνιστικότητας>> που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Για το 2011 αρνούνται ακόμη και συνάντηση για τη Σύμβαση Λιθογράφων ενώ οι απολύσεις και οι προσπάθειες με εκφοβισμό να μειώσουν τους μισθούς σε κάθε χώρο δουλειάς είναι σε ημερήσια διάταξη. Οι εργοδότες αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να απειλούν τους εργαζόμενους να μειώσουν τις αποδοχές τους.

Ταυτόχρονα με το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.-κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θέλουν να μειώσουν τους μισθούς μας με αποφάσεις των κυβερνήσεων. Το δρόμο γι' αυτό τον κατήφορο τον άνοιξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ), που υπέγραψε 3ετή Σύμβαση με αυξήσεις 0% τον πρώτο χρόνο και ψίχουλα τα άλλα δύο δηλαδή μειώσεις μισθών.

Εργοδοσία, Κυβέρνηση, ΕΕ, θέλουν να καταργήσουν τις Συμβάσεις, να περάσουν σε ατομικές συμβάσεις, φιλοδώρημα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει τους αγώνες δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών για εργασιακό μεσαίωνα.

Γιατί γίνονται όλα αυτά ?
Η κρίση είναι η αφορμή, όχι η αιτία.

Το χτύπημα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί εδώ και χρόνια στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου και της ΕΕ πολύ πριν την κρίση και την Τρόικα. Ο νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με συμφωνία της ΝΔ, ΛΑΟΣ, για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και την εκ περιτροπής εργασία σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται.

Με το χτύπημα των συμβάσεων θέλουν να εξαφανίσουν μια θεμελιώδη κατάκτηση που το εργατικό κίνημα επέβαλε με αγώνες και αίμα πολλών δεκαετιών, στόχος είναι να μην υπάρχει καμιά συλλογική δράση, κανένα σωματείο να είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στους εργοδότες με μισθούς πείνας, φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη.

Όταν λένε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να σωθούν, ευνοούν να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, με ανέχεια, φτώχεια, μειώσεις μισθών, απολύσεις όπως κάνουν και σε όλο τον κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους οι μεγαλοεπιχρειρηματίες, να πληρώσουν την κρίση τους οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Συνάδελφοι, όταν μιλάμε για συλλογική σύμβαση εργασίας δεν εννοούμε μόνο την αύξηση του μισθού. Κατοχυρώνει μια σειράουσιαστικά δικαιώματα επιδόματα, ειδικότητες, τριετίες, άδειες γάμου, γονικές, παιδιών, συνθέσεις πληρωμάτων μηχανώβ κτλ.
Έχει σχέση το ύψος των αποδοχών με το ύψος τησ σύνταξης μας προστατεύει συλλογικά απο τις αχόρταγες ορέξεις των εργοδοτών.

Αν δεν υπογράφει αν τις καταργήσουν όπως θέλουν θα έχει τεράστιες συνέπειες για μας και τα παιδιά μας. Τώρα άμεσα σαν Σωματείο Λιθογράφων με την Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου και όλες Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ προχωράμε σε ενημερώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η υπόθεση της υπογραφής της σύμβασης αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως με συλλογικούς αγώνες τα κερδίσαμε, έτσι και τώρα να επιβάλλουμε την υπογραφή, ικανοποιητικής σύμβασης για το 2011 που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η μαζική εγγραφή στο σωματείο η συσπε'ιρωση στους χώρους δουλειάς Να μην υπογράψουμε καμία ατομική σύμβαση, μείωση μισθών που δεν μας προφυλάσσει από τίποτα έτσι κι αλλιώς.

Προετοιμαζόμαστε για οργανωμένο αγώνα να επιβάλλουμε την υπογραφή της ΣΣΕ του 2011.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε το σύνολο του πλούτου που παράγουμε και μας ανήκει να γίνουμε αφέντες της ζωής μας να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Δ.Σ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------