Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τελικά «συρρικνώθηκε» η δημοκρατία μας;

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 20 πρώην μεγαλοστελέχη δημοσίων οργανισμών με μεγάλες προμήθειες, των οποίων οι νοικοκυρές σύζυγοι βρέθηκαν με καταθέσεις ακόμα και 3 εκατ. ευρώ στην HSBC.


Έπειτα από έρευνες 6 μηνών έχει αποκαλυφθεί ότι τουλάχιστον 20 πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που στο παρελθόν διετέλεσαν κορυφαία στελέχη δημοσίων οργανισμών, εποπτευόμενων κυρίως από το υπουργείο Μεταφορών, έχουν καταθέσεις που φτάνουν ακόμα και τα 3.000.000 ευρώ. Οι λογαριασμοί δεν είναι, όμως, στο όνομά τους αλλά σε αυτά των συζύγων τους ή πολύ στενών συγγενών τους που δηλώνουν επάγγελμα «housewife», δηλαδή «νοικοκυρά».

Η Υπηρεσία Ελέγχων ανακάλυψε ότι κάποιες γυναίκες με το επάγγελμα της νοικοκυράς είχαν, τη δεκαετία του 2000, λογαριασμούς στην HSBC της Γενεύης με ποσά που ξεπερνούν ακόμα και τα 3.000.000 ευρώ. Το γεγονός ότι πρόκειται για άγνωστα ονόματα, κυρίως γυναίκες με το επάγγελμα της νοικοκυράς, οι οποίες δεν είχαν καμία οικονομική επιφάνεια, προξένησε την εντύπωση των αρμόδιων αρχών.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σχετικά απλή, αλλά χρονοβόρα. Ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα, ενώ έγινε και σύγκριση με τις φορολογικές δηλώσεις. Από το άνοιγμα των οικογενειακών τραπεζικών λογαριασμών (χρονοβόρος διαδικασία) και την ανάγνωση των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώθηκε ότι τα υψηλά αυτά ποσά δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση.

Τότε οι άνδρες του ΣΔΟΕ για να συμπληρώσουν το παζλ άρχισαν να διερευνούν το παρελθόν των συζύγων τους ή των στενών συγγενών τους. Έκπληκτοι, λοιπόν, ανακάλυψαν ότι πρόκειται για πρόσωπα τα οποία, κυρίως στη δεκαετία του 2000, αλλά και νωρίτερα, είχαν διατελέσει κορυφαία στελέχη δημοσίων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών και άλλα υπουργεία. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, για τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΑΣΑ και θυγατρικές τους εταιρείες. Τα πρόσωπα αυτά ήταν διορισμένα από τους εκάστοτε υπουργούς!!!.


 Τελικά «συρρικνώθηκε» η δημοκρατία μας;
 Η εξήγηση το γιατί όλο το χαρτί το μάζεψε η καλοστημένη μηχανή των τρωκτικών του δημοσίου, είναι μία. Το χρήμα είναι εκεί που ήταν πάντα: στο δημόσιο ταμείο.
Αλλά μην τους παρεξηγείται, τους κινεί ο ανταγωνισμός, γι' αυτό αγόρασαν και 75.000 κατοικίες στην πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------