Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Ι. ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΕΒΕ» Η ανεργία απειλεί 40 οικογένειες

Στο δρόμο της ανεργίας πετά στην ουσία 40 εργαζόμενους - και μαζί τις οικογένειές τους - η εργοδοσία της εταιρείας επεξεργασίας χάρτου «Ι. ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΕΒΕ». Συγκεκριμένα η εταιρεία αποφάσισε τη μεταφορά του εργοστασίου από το Ναύπλιο στο Κορωπί Αττικής, ωστόσο αντί να μεταφέρει όσους εργαζόμενους θέλουν, με τα δικαιώματά τους, τους κάλεσε να κάνουν αίτηση και από αυτούς θα γίνει... επιλογή. Ταυτόχρονα, μεθοδεύει να «γλιτώσει» τις αποζημιώσεις προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους, επιχειρώντας, παράτυπα, να εκμεταλλευτεί τον αντεργατικό νόμο περί «προειδοποίησης απόλυσης».

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, που προχτές βρέθηκε εκεί, στο χώρο του εργοστασίου, «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την απόφαση αυτή της εργοδοσίας που μπροστά στον κίνδυνο για τα κέρδη της, πετά στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους ως στυμμένες λεμονόκουπες, που με τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο». Και τονίζει: «Δεν φτάνει ότι σας πετά στο δρόμο, η εργοδοσία έχει δρομολογήσει και την κατάργηση δικαιωμάτων σας, στην αποζημίωση και στο επίδομα ανεργίας και αυτό με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της περιοχής. Επομένως καμία συναίνεση, καμία υποταγή στα σχέδια της εργοδοσίας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν».

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν, μαζί και με τη Γραμματεία Ναυπλίου του ΠΑΜΕ, τα δικαιώματά τους, απαιτώντας:

-- Οσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τη μεταφορά στο Κορωπί Αττικής, να γίνουν δεκτοί χωρίς εξαιρέσεις με όλα τα δικαιώματά τους και να τους δοθούν τα έξοδα μεταφοράς της οικοσκευής. Για ένα χρόνο πληρωμή του ενοικίου, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα.

-- Οσοι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο Κορωπί, έχουν το δικαίωμα της άρνησης. Να τους καταβληθεί όλη η αποζημίωση άμεσα που δικαιούνται. Εδώ δεν ισχύουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις.

-- Η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ είναι στο ύψος του 70% του μισθού ή του ημερομισθίου του κάθε εργαζόμενου στην περίπτωση μεταφοράς του εργοστασίου. Να δοθεί το ανάλογο ποσό από την εργοδοτική πλευρά για την επιδότηση των συναδέλφων που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη μεταφορά (Ν. 435/1976 άρθρο 6).

-- Η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να αναγράφει ότι ο λόγος της απόλυσης είναι η μεταφορά του εργοστασίου για όσους εργαζόμενους δεν ακολουθήσουν τη μεταφορά.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------