Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους χαρτοβιομήχανους

Θέλουν πολυετή ΣΣΕ με αυξήσεις ψίχουλα

Τη στόχευση τους για συνολική επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων έδειξαν οι βιομήχανοι του χαρτιού (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου - ΣΕΒΙΧΑ), μετά από συνάντηση που είχαν, την Τετάρτη 8 Ιούνη, με την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Στη συνάντηση - που έγινε λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη 24ωρη κλαδική απεργία για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων - μπορεί να μην κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση απ' την εργοδοσία, ωστόσο έθεσε το ζήτημα αν η Ομοσπονδία δέχεται να υπογράψει πολυετή κλαδική σύμβαση στη Χαρτοποιία και στην Κυτιοποιία.

Στη «διερευνητική» αυτή συνάντηση, η εργοδοσία στην πραγματικότητα ήθελε να «μετρήσει» τις διαθέσεις της ταξικής Ομοσπονδίας. «Είναι καθαρό τι ζητάει η εργοδοτική πλευρά», σημειώνει η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου με σχετική ανακοίνωσή της: «Πολυετή ΣΣΕ με αυξήσεις ψίχουλα ή μηδενικές, κάτι που όχι μόνο βρίσκει αντίθετους τη Διοίκηση, αλλά και όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Αυτά τα κάνει μόνο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός». Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι σε χαρτοποιία - κυτιοποιία αμείβονται με επιχειρησιακές ΣΣΕ που είναι ανώτερες από την Εθνική Γενική ΣΣΕ «και αυτό φανερώνει την εργοδοτική στόχευση για την απαξίωση και το χτύπημα, την κατάργηση των ΣΣΕ, κλαδικών και επιχειρησιακών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να περάσει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία Σωματείων και εργαζομένων του κλάδου είναι συσπειρωμένη με την Ομοσπονδία και θα δώσουμε τη μάχη ως το τέλος για υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ», σημειώνει στη συνέχεια, απευθύνοντας κάλεσμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα, με συμμετοχή στην απεργία στις 15 Ιούνη. Και τονίζει: «Να απαιτήσουμε υπογραφή τώρα ικανοποιητικών ΣΣΕ, να παρθούν τώρα πίσω τα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------