Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ούτε να τους συναντήσουν καν δε θέλουν.

Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η ανεργία έχει φτάσει στο 52%. Η εκτυπωτική βιομηχανία Χρειάζεται συνδικαλιστές εργαζομένων ανεξάρτητους από κομματικά συμφέροντα. Η δυσαρέσκεια για τα κομματόσκυλα του κλάδου συσσωρεύεται εδώ και χρόνια.

H εργοδοσία στο χώρο της εκτυπωτικής βιομηχανίας, αρνείται να προχωρήσει σε συνάντηση με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Η εργοδοσία, απαντώντας σε επιστολή των ταξικών συνδικάτων για συνάντηση με θέμα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αναφέρει: «Θεωρούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη για όλους μας και αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι οι αυξήσεις μισθών και η θέσπιση νέων επιδομάτων. Ιδίως όταν όλη η χώρα εμπράκτως προσανατολίζεται σε κατάργηση επιδομάτων και μειώσεις τακτικών αποδοχών ταυτόχρονα με τον γενικευμένο περιορισμό του πραγματικού χρόνου εργασίας που παρατηρείται στις επιχειρήσεις του κλάδου».

«Πρόκειται για μια ενέργεια βαθιά αντεργατική, για μια πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου, που μοχθούν καθημερινά να βγει η παραγωγή, παίρνοντας ένα μισθό που δε φτάνει ούτε για τα απαραίτητα», τονίζει με σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Και τονίζει: «Δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε, να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Θα πρωτοστατήσουμε για την οργάνωση του αγώνα, με άμεση ενημέρωση των εργαζομένων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, κλιμακώνοντας για όσο χρειαστεί τον αγώνα μας, για να μην περάσει η κατάργηση της Κλαδικής ΣΣΕ, για υπογραφή τώρα ικανοποιητικής ΣΣΕ».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να αποκρούσουν τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, της κυβέρνησης ότι πρέπει να συναινέσουμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας». Και σημειώνει: «Δεν μας μένει παρά μόνο ο γενικός ξεσηκωμός σ' όλο τον κλάδο, η συσπείρωση, η συλλογική δράση και ο ταξικός αγώνας. Δεν θα γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι χωρίς δικαιώματα, θα απαντήσουμε με επαναλαμβανόμενες κλαδικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από Ομοσπονδία και Σωματεία, αφού πρώτα πάρουμε τη γνώμη των εργαζομένων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, για να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ».

Συνδικαλισταράδες του τρόμου, κάντε μια ανοιχτή συνάντηση να έρθουμε όλοι να τα πούμε όλα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τους εργαζόμενους που πληρώνουν με την ανεργία τις κομματικές σας εντολές. Κάντε μια πρόταση για να σώσουμε κανένα τυπογραφείο από το λουκέτο. Βγάλτε καμία ανακοίνωση καταγγέλλοντας την ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ  από τους γείτονες μας που διαλύουν τους Έλληνες τυπογράφους. Και πάνω απ' όλα σταματήστε την επανάσταση του κόλου, τα λόγια τα μεγάλα και ΠΑΜΕ πλατεία.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------