Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η ιδέα συντρόφια θέλει κότσια. Όχι αλητεία

Οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική έχουν φτάσει τους 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ τα δικά τους «κόκκινα» αφεντικά είχαν το θράσος να τους μοιράσουν φακελάκια με 100 ευρώ!!! για τα καθημερινά τους έξοδα. Νομίζουν ότι οι εργάτες που δουλεύουν και έχουν φάει τη ζωή τους στο κάτεργο τους είναι δούλοι!!! Και σαν να μην φτάνει αυτό τους απειλούν ότι θα τους διώξουν και θα δουλεύει η επιχείρηση με κομματικά μέλη... Τέτοια αλητεία!!!
Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας, και το χειρότερο είναι ότι βάζετε τα μέλη σας να υπερασπίζονται δημόσια την ξεφτίλα ενός κόμματος, που βάσει της ηθικής που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το διακατέχει, δεν θα μπορούσε ποτέ να απολύσει άνθρωπο από επιχείρηση του. 
Το ψεύδος είναι συνυφασμένο με το σάπιο κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό. Αλλά οι "σύντροφοι" του κκε δεν ψεύδονται απλά, είναι κανονικότατοι Γκέμπελς. Κάνουν το άσπρο μαύρο, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να πουν και το μεγαλύτερο και πιο χοντροκομμένο ψέμα, με το επιχείρημα ότι "είναι καλό για το κόμμα"

Έχουν ή δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις όσοι εργάζονται στην Τυποεκδοτική; 
Τηρεί τις υποχρεώσεις του το κκε ή όχι;
Οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική είναι απλήρωτοι, πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν την άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων το επόμενο διάστημα. Η διοίκηση της επιχείρησης (δηλαδή το κκε) τους κοροϊδεύει συστηματικά. Αντίθετα το ταμείο του Κόμματος είναι γεμάτο, από τις συνδρομές των μελών και των κρατικών επιδοτήσεων, θα μπορούσε άνετα να καλύψει τις αποδοχές των εργαζομένων.

Αυτό είναι το επιχειρησιακό πρόσωπο ενός Κόμματος που έχει "παλέψει" για το δίκιο των εργατών;;;; Στο παρελθόν έχει κλείσει τις εισόδους τυπογραφείων για να προασπίσει τα δικαιώματα των απολυθέντων εργατών, ενώ οι ίδιοι πραγματοποίησαν μαζικές απολύσεις.

Το χειρότερο από τα παραπάνω είναι ο εκβιασμός που ασκείται στους συναδέλφους μας, στους οποίους δήλωσε η διοίκηση ότι είναι ανώφελο να καταθέτουν εξώδικα ή να κάνουν αγωγές διότι τα πρόστιμα που θα πληρώσει η επιχείρηση ισοδυναμούν με τη μισθοδοσία τους και συνεπώς διστάζουν  να διεκδικήσουν νόμιμα τους μισθούς τους.

Το τραγικότερο απ’ όλα είναι ότι όσοι διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους καταλήγοντας στα δικαστήρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δικαστικό σύστημα θα υποστηρίξει την επιχείρηση δηλαδή το Πολιτικό Κόμμα και οι εργαζόμενοι (πλέον άνεργοι) θα υποστούν τις διώξεις του ΠΑΜΕ ώστε να μην βρουν ξανά δουλειά σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου Τόλης and  Ματζώρος για μια απόλυση στην ΜΕΛ ξεσήκωσαν τον κόσμο όλο με απεργίες και κινητοποιήσεις. Για τις ομαδικές απολύσεις στην τυποεκδοτική και την μη καταβολή δεδουλευμένων δεν λένε κουβέντα.
Ντροπή σας συντρόφια
Αν αισθάνεστε ποτέ ντροπή
Να οργανωθεί τώρα, αποφασιστικά, ταξικά, ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

*έχουμε ονόματα, συμβάσεις, κλπ. δεν τα δημοσιεύουμε για να μην εκθέσουμε τους απολυμένους και τους συναδέλφους που μας τα έστειλαν.- 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------