Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η φούσκα που λέγετε Ελληνική εκτυπωτική βιομηχανία σκάει

Ζημιογόνα ήταν κατά το 2010 εφτά στα δέκα τυπογραφεία. Οι ζημιές μάλιστα ήταν μεγαλύτερες από τα κέρδη των κερδοφόρων, με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά εδώ και αρκετές δεκαετίες και η ανεργία να ξεπερνάει το 52% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη κρίση στις γραφικές τέχνες, όπως και η μείωση του όγκου τον παραγόμενων εντύπων και εφημερίδων στη χώρα μας, πιστοποιούν ότι η Ελληνική τυπογραφία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης, της εισαγόμενης τυπογραφίας και της μείωσης της εγχώριας ζήτησης.

Συνάδελφοι, οι συνδικαλιστές του κλάδου δεν θέλουν λύση! αντίθετα, θέλουν να επιφέρουν την ολοκληρωτική καταστροφή. Αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν στα τυπογραφεία, για όσα περνάνε οι εργαζόμενοι. Περιχαρακωμένοι σε προσωπικές αντιλήψεις και κομματικές στρατηγικές γραμμές έχουν φέρει τον κλάδο στη καταστροφή. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε αντιδράσει, δεν έχουμε μια κατεύθυνση, μια στρατηγική αντιμετώπισεις των προβλημάτων. Βλέπουμε παθητικά και αδιάφορα τα τυπογραφεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και το μόνο που προσδοκάμε είναι να τους αρπάξουμε του πελάτες.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------