Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΞΕΓΕΡΘΗΤΟ

Σε όσες συμβάσεις έχει περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από τη λήξη τους, διασώζεται μόνον ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα: θέσης, παιδιών, επικινδυνότητας και εκπαίδευσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές θα υποχωρήσουν τουλάχιστον κατά 15% έως 20%, λόγω της απώλειας μιας σειράς επιδομάτων (π.χ. γάμου). 

Μάλιστα αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις οι μισθοί θα μπορούν να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
 ---------------------------------------------
 Δραματική 22% αύξηση των αυτοκτονιών και 30% αύξηση στα ψυχοσωματικά προβλήματα καταγράφηκαν την τελευταία διετία. Παιδιά σχολικής ηλικίας με ψυχοσωματικά συμπτώματα , ενήλικες με κατάθλιψη που οδηγούνται σε απόπειρες αυτοκτονίας, νέοι που στρέφονται στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο την τελευταία διετία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σοκ προκαλεί και η καταγραφή ότι κάποια παιδάκια 8 και 9 ετών παρουσιάζουν ακόμα και πόνους στην κοιλιά , στο κεφάλι και στα άκρα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο προηγούμενο πρόβλημα υγείας. Και αυτό γιατί ζουν μέσα στο σπίτι των γονιών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------