Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ Σχεδιάζει κλιμάκωση της πάλης για τις Συμβάσεις

Με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τύπου και του Χάρτου μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας το περασμένο Σάββατο, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τους για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, ο χρόνος θα καθοριστεί από κοινού και σε συντονισμό με τα σωματεία, καθώς το ΔΣ διαπίστωσε ότι «διαμορφώνεται μια χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων από το νέο κύμα επίθεσης της εργοδοσίας σε βάρος μας».


Και σημειώνει: «Αξιοποιείται το βάθεμα της κρίσης, για να επιτεθούν με μεγαλύτερη σφοδρότητα στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, με την καταγγελία των τεσσάρων Κλαδικών ΣΣΕ, που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, τις καθυστερήσεις πληρωμών, την αξιοποίηση της εκ περιτροπής εργασίας, τις καθημερινές απολύσεις που έχουμε.
Προκλητικά ο ΣΕΒ για να μπερδέψει κόσμο παρουσιάζεται ευαίσθητος και αντίθετος με τη μείωση του κατώτερου μισθού, για ποιο λόγω όμως; Για να βάλει θέμα τσακίσματος των Κλαδικών που είναι γύρω στα 1.000 ευρώ και αμείβεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου. Ευγενείς τις ονομάζει προκλητικά αυτές τις ΣΣΕ και όπως είπε πρέπει «να φύγουν τα περιδέραια και τα χαϊμαλιά», απαιτώντας παράλληλα και την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών, «μη μισθολογικό κόστος».

Να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς
«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίοδο σε μια σειρά κλάδους υπογράφουν μειώσεις μισθών, αυτοί τροφοδοτούν την επιθετικότητα, την αδιαλλαξία των βιομηχάνων μαζί με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η μαύρη συγκυβέρνηση σε βάρος μας. Αυτές οι ηγεσίες ανοίγουν δρόμο να περάσει ο αντεργατικός μεσαίωνας, φέρουν βαριές, εγκληματικές ευθύνες.

Καταδικάστε τους, γυρίστε τους την πλάτη, συσπειρωθείτε, οργανωθείτε με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με κάθε τίμιο συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί με τα Σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου στο χαρτί και τον τύπο, δεν πρόκειται να συναινέσουμε, να υπογράψουμε μειώσεις μισθών ή να δείξουμε ανοχή να περάσει ο χρόνος της μετενέργειες για να καταργηθούν οι ΣΣΕ που επιδιώκουν οι εργοδότες. Θα οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων δίνοντας συνέχεια με τη στάση εργασίας που θα προετοιμάσει την 24ωρη απεργία, κλιμακώνοντας για την υπογραφή των ΣΣΕ .

Τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων δεν πρέπει να υποκύψουν στις πιέσεις, στις απειλές και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που εκβιάζει για υπογραφή νέων ΣΣΕ με τσακισμένα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα ΔΣ των σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές, να οργανώσουν παντού Γενικές Συνελεύσεις προετοιμάζοντας το κλίμα για παραπέρα κλιμάκωση. Να γίνει πλέον συνείδηση ότι ο δρόμος της ανοχής, της συναίνεσης για να ξεπεραστεί η κρίση θα είναι σε βάρος μας, μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση χωρίς δικαιώματα. Ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης, για την απόκρουση της επίθεσης και την υπογραφή της ΣΣΕ είναι μονόδρομος.
Να πούμε όχι στις νέες αυταπάτες που σπέρνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------