Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Από σήμερα παύουν να ισχύουν οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων

Λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. 

Εκτός από τα ειδικά επιδόματα καταργούνται και άλλες παροχές, όπως οι παροχές σε είδος, ειδικές άδειες και πρόσθετες αργίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στους όρους των κλαδικών συμβάσεων.

Οι περισσότεροι εργοδοτικοί φορείς εμφανίζονται απρόθυμοι για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων. Στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αναφέρουν ότι στην αγορά εργασίας θα επικρατήσουν κυρίως οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μετά την ψήφιση του νέου νόμου, περιλαμβάνουν μειώσεις από 20% έως και 40%.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, μετά την κατάργηση της μετενέργειας ο μισθός κάθε εργαζομένου, ανεξάρτητα με την προϋπηρεσία του, μπορεί με την υπογραφή ατομικής σύμβασης να επαναπροσδιοριστεί με σημείο εκκίνησης τον εκάστοτε κατώτατο μισθό που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------