Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του κλάδου

Συνάδελφοι-ισες στον κλάδο των Γραφικών  Τεχνών στα Λιθογραφεία-Βαθυτυπεία-Φλεξογραφεία-Ατελιέ Γραφικών Τεχνών στα Ταχυπιεστήρια


ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ

Οι εργοδότες του κλάδου μέσω του Σωματείου τους ΣΕΜΕΕ κατάγγειλαν την συλλογική σύμβαση εργασίας Γραφικών Τεχνών στις 22/5/2012.
Ο στόχος του ΣΕΜΕΕ του ΣΕΒ και των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαική Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης  που σκορπά φτώχεια και εξαθλίωση στους λαούς είναι να φθάσουν τους μισθούς των εργατών και στον κλάδο σε 300-400 ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ  ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι του κλάδου τις επόμενες βδομάδες θα απαντήσουν με την Ομοσπονδία και τα σωματεία σε όλη τη χώρα με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας να υπογραφεί ΤΩΡΑ ικανοποιητική σύμβαση στον κλάδο.

Το θράσος των εργοδοτών του ΣΕΜΕΕ-ΣΕΒ  θα πάρει απάντηση οι εργαζόμενοι στις γραφικές τέχνες σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Δεν μας φθάνουν οι τεράστιες μειώσεις μισθών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη φοροεπιδρομή- ληστεία την εκ περιτροπής εργασία την ακρίβεια η εξαθλίωση από τις μαζικές απολύσεις  ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ .
Θέλουν να δουλεύουμε χωρίς κανένα δικαίωμα γι αυτό χτυπούν τις συμβάσεις θέλουν να δουλεύουμε χωρίς ωράρια-μισθούς-άδειες-συντάξεις-ασφάλιση υγείας, ασθένειας αυτό είναι το αληθινό αποκρουστικό πρόσωπο του ΕΥΡΩμονοδρόμου και της ανταγωνιστικότητας της κερδοφορίας του κεφαλαίου που μας λανσάρουν όλοι παλιοί και νέοι σωτήρες που κόβουν βόλτες στην Ευρώπη .

ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ  

Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και  όλοι οι εργάτες στο σωματείο μας.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ 

Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ οι εργοδότες με αφορμή την καταγγελία της Σύμβασης θα επιχειρήσουν σε κάθε χώρο να περάσουν μειώσεις μισθών.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
Ακόμη και μετά από τρείς μήνες που λήγει η μετενέργεια στις 22 Αυγούστου 2012 το μόνο που μπορούν να κόψουν μονομερώς  οι εργοδότες είναι το επίδομα γάμου για όσους το παίρνουν ήδη . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 
Η Συλλογική Σύμβαση εργασίας παραμένει  και ισχύει ως ατομική για όλους.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ κανένας να μην υπογράφει σε νέες συμβάσεις.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .


ΚΑΜΙΑ  ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------