Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση του ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία

 Φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση του ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία βάζουν οι πρωτοπόροι εργάτες του κλάδου.

Η εταιρεία «Α.Δ ΑΕΤΟΣ» είναι μία διαφημιστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται για πάνω από τρεις δεκαετίες στο χώρο της διαφήμισης, από το 1978. Με τη γνώση και την πολυετή πείρα που διαθέτει, έχει κατορθώσει να ξεχωρίζει και να επιβιώσει για 34 συνεχόμενα έτη.

Προσπαθώντας να ξεπεράσει την δύσκολη οικονομική συγκυρία η «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» και με γνώμονα να σωθούν οι υπόλοιπες θέσεις εργασίας αναγκάζετε να διακόψει την συνεργασία της με δυο εργαζομένους πληρώνοντας τους πλήρως ότι δικαιούντο. Η «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» έκανε ότι έκανε και το ΚΚΕ (μόνο που το ΚΚΕ δεν πλήρωνε) με τις ομαδικές απολύσεις του στην Τυποεκδοτική, στον 902 και στον Ριζοσπάστη.

Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα με την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων που για μια ακόμη φορά αγνόησε τις ομαδικές απολύσεις εκατοντάδων εργατών, τις ατομικές συμβάσεις, την καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια του ΚΚΕ ενώ αντιθέτως στην προσπάθεια της  «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» να σώσει το εργοστάσιο για δύο απολύσεις ξεκίνησε έναν βρώμικο κομματικό πόλεμο με απειλές, στάση εργασίας και απεργίες, Ακόμα προσπάθησε να στρέψει τους εργαζόμενους εναντίων της εταιρίας για να κάνει ζημιά στην παραγωγή και στους πελάτες της θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας.

Χτύπησε όμως σε λάθος πόρτα η  Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Οι πρωτοπόροι εργάτες, της «Α.Δ ΑΕΤΟΣ» στο  σύνολό τους, γνωρίζοντας τον βρώμικο ρόλο των κομματικών συνδικαλιστών και το μίσος τους για την Ελληνική τυπογραφία δώσανε άμεσα απάντηση στα κομματικά καλέσματα και στις κασσάνδρες του κλάδου.γυρίζοντας τους την πλάτη .

Στην απελπισία της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων εξέδωσε μια αισχρή και κατάπτυστη ανακοίνωση που κατηγορεί την εργοδοσία για παρανομίες!!! και για τρομοκρατία!!!.  Τα βάλανε ακόμα και με τις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου!!!. Ενώ για τα αντεργατικά σχέδια και τις πρακτικές του ΚΚΕ στον κλάδο δεν βγάλανε λέξη (μούγκα) οι λαλίστατοι συνδικαλισταράδες.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, έχει μεγάλη αξία να διαβάσετε πως αρχίζει και πως τελειώνει η ανακοίνωση (λόγο όγκου δεν μπορούμε να την δημοσιεύσουμε ολόκληρη) της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για να καταλάβετε τι πρεσβεύουν και τι μυαλά κουβαλάνε.-

Παράνομη και τρομοκρατική απόλυση 

από την εταιρία «Διονυσοπούλου Αικατερίνη ΜΟΝ ΕΠΕ»...........μπλα μπλα.

μπλα μπλα............Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω στη δουλειά και τους δύο συναδέλφους και να αποσύρει άμεσα τις κάμερες παρακολούθησης. Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο Λιθογράφων θα δώσουμε συνέχεια κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με κάθε μορφή πάλης.
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων  18/11/13



Μετά την προσπάθεια των συνδικαλιστών της Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων να καταστρέψουν την εκδήλωση του ΣΕΜΕΕ στο πλανητάριο «ATHENS PRINT COMM 2013» και να εκθέσουν την Ελληνική τυπογραφία σε όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια δεν μας εκπλήσσει τίποτα από αυτούς.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------