Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΕΒΓΕ 2014: Επιβεβαιώθηκε η καλή υγεία του ελληνικού graphic design

EBGE 2014
Μπορεί να ήταν η 13η διοργάνωση, ωστόσο τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, γνωστά ως ΕΒΓΕ, επιβεβαίωσαν τον ηγετικό τους ρόλο ως του εγκυρότερου και πλέον αποφασιστικού μηχανισμού αναγνώρισης και επιβράβευσης των καλύτερων έργων της εγχώριας παραγωγής οπτικής επικοινωνίας.

Είτε πρόκειται για λογότυπο, εικονογράφηση βιβλίου, σχεδιασμό συσκευασίας ή ιστοσελίδα και σχεδιασμό app, τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης μας υπενθύμισαν τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η ελληνική σκηνή αλλά και τον δυναμισμό της και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Θοδωρής Τσεκούρας
Η αυλαία για τη φετινή διοργάνωση έπεσε χθες το βράδυ στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την τελετή απονομής, που παρουσίασε η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Θοδωρής Τσεκούρας, συνοδευόμενοι από τα live loops της Σοφίας Κουρτίδου).

Για τους αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τα ΕΒΓΕ είδαν μια αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών, της τάξης του 14%, σε σχέση με πέρυσι. Από τις 1129 συνολικά συμμετοχές, 29 τιμήθηκαν με ΕΒΓΕ και 62 με επαίνους. Συνολικά βραβεύθηκαν 55 διαφορετικά ονόματα (δημιουργικά γραφεία, εικονογράφοι, διαφημιστικές εταιρείες και web designers).
Christos Kotsinis

 Ανάμεσα στους βραβευθέντες (και μάλιστα με δύο βραβεία) και ένας άνθρωπος της οικογένειας της Καθημερινής, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος ο οποίος ντύνει με τα γραφήματα του τις σελίδες της εφημερίδας.

Τα Χρυσά Βραβεία των κριτικών επιτροπών απονεμήθηκαν στους : Θαλάσσιο Κόσμο (Mousegraphics) για τη γραφιστική, Filppy Floppy Jungle Animals (Σοφία Τουλιάτου) για την εικονογράφηση και Bric-à-brac studio για τις ψηφιακές εφαρμογές.

Το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ για το 2014 κέρδισε το γραφείο ΜΝΡ, ενώ με το ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς (το οποίο απονέμει το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών) τιμήθηκε ο Αιμίλιος Καλιακάτσος.
Kosmas Apatangelos Dimitris Florakis

Η διοργάνωση ευχαρίστησε θερμά του χορηγούς της - την πλατφόρμα ψηφιακής εκτύπωσης iAGree, τον χορηγό εκτύπωσης Mindtint A.Ε., και τους Δωροθέτες-Βακαλό, Χαρτιά Περράκης και SuperDry η υποστήριξη των οποίων ήταν σημαντική για την επιτυχία του θεσμού.

Τα ΕΒΓΕ διοργανώνονται από το περιοδικό +DESIGN και έχουν την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων Icograda και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Δημήτρης Ρηγόπουλος


Konstantinos Penlidis, Maria Mavrogeni Mirto Nasiopoulou
Συγχαρητήρια σε όλους για άλλη μια φορά, 
για άλλη μια χρονιά.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------