Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η Δημοκρατία σου και το κόμμα σου, σού έχει δώσει το δικαίωμα να καταντήσεις εμένα άνεργο; ή δούλο;

Καταγγέλλουμε το πογκρόμ απολύσεων 
στον χώρο του τύπου και την ανικανότητα 
των κομματικών συνδικαληστών 
να διαχειριστούν την κρίση 

Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων στο χώρο του τύπου δίνουν πίσω όσα με αγώνες κατακτήθηκαν. Όχι μόνο δεν πέτυχαν τίποτα υπέρ του εργαζομένου αλλά κατάργησαν με την συντεχνιακή τους αντίληψη όλες τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.και οδήγησαν στην ανεργία και την απληρωσιά εκατοντάδες  χιλιάδες εργαζόμενους.

Έλληνα εργαζόμενε, όλοι αυτοί οι ευτραφής βολεμένοι εργατοπατέρες! σε ρόλο «σουλατσαδόρου»-«αβανταδόρου» και όπου φυσάει ο άνεμος και τα κόμματα που εκπροσωπούν σε έχουν ξεπουλήσει. Κοιτάνε πλέον μόνο με ποιο τρόπο θα σώσουν το τομάρι τους γι' αυτό σε οδηγούν συνειδητά στην εξαθλίωση.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων, εκτός από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της πλάκας, ανούσιες μονοήμερες απεργίες, στάσεις εργασίας και κομματικό φανατισμό δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα άλλο τελειώσανε.

Σε μια Ελληνική κοινωνία ρημαγμένη και φτωχοποιημένη, σ' ένα λαό στερημένο από τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην υγεία, στην εργασία, στη παιδεία, στις συντάξεις, στην ασφάλεια ταλαιπωρημένο ήδη από τις πολιτικές εξόντωσης των κομμάτων με χιλιάδες αυτοκτονίες, με πάνω από 1.800.000 ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες επιχειρήσεις είναι πλέον ξεκάθαρο συνδικαλησταράδες μας ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτε άλλο στον Έλληνα εργαζόμενο και στην Ελληνική λαϊκή οικογένεια.

Όταν το όνομα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"κατάντησε
συνώνυμο της αναλγησίας και της δουλείας
από τους δημοσιογράφους και τους συνδικαληστές

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα προϊόντα προς ενοικίαση
Ο κατήφορος σας συνδικαλησταράδες των ενώσεων δεν έχει τελειωμό. Οι διοικήσεις επιχειρήσεων χρησιμοποιούν πλέον εργάτες μέσω εργολάβων, με άθλιες συμβάσεις μίας ημέρας, χωρίς δικαιώματα και με το φόβο ότι αν αντιδράσουν για το οτιδήποτε να μην έχουν μεροκάματο την επόμενη φορά.

Μέσω εργολάβων παρακάμπτονται τα συλλογικά δικαιώματα που προκύπτουν από τις ΣΣΕ και προσφέρονται φτηνά εργατικά και σε πολλές περιπτώσεις ανειδίκευτα χέρια. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγουν το δρόμο για να γενικευτεί αυτού του τύπου η εργασία και σε άλλες ειδικότητες που ισχύουν ως τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων.

Η νομιμοποίηση των «δουλεμπορικών γραφείων»,
έρχεται ως προϊόν επιλογής της παρούσας στάσης σας και των κομμάτων που εκπροσωπείτε που ειδικά στις σημερινές συνθήκες αξιοποιώντας την κρίση, και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που έχουν πλημμυρίσει την αγορά εργασίας με τις ευλογίες σας δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να καταπατούν ότι με κόπο, θυσίες και αίμα κατέκτησαν οι Έλληνες εργαζόμενοι, κάνοντάς τους σύγχρονους σκλάβους στον 21ο αιώνα.

Οι πολιτικές σας οδήγησαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε ανεργία και εξαθλίωση ώστε να μπορούν σήμερα οι κάθε τυχάρπαστοι συνδικαληστές να αυτοπροβάλλονται ως «σωτήρες» για τον κάθε εργαζόμενο που κάτω από την πίεση για επιβίωση για αυτόν και την οικογένειά του δέχεται τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Και αντί να έρθει ο ντουνιάς τούμπα κάθεστε και μαζεύετε ψηφαλάκια για τις εκλογές μπας και ξαναεκλεγείτε ώστε να συνεχίσετε να γλύφεται το ξεροκόματο που σας πετούν κάθε φορά που τολμάτε να σηκώσετε κεφάλι όταν σας θίγουν τα συντεχνιακά σας συμφέροντα και το αγγελιόσημο.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


ΥΣ. Όλοι αυτοί οι καλοί δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που βλέπουν την καταστροφή, την κατάντια,  την εξαθλίωση και δεν αντιδρούν είναι οι χειρότεροι.- 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------