κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου
Σε μια εντυπωσιακή πρόταση διακυβερνητική συνεργασίας για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική ΑΟΖ προχώρησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος από τις ΗΠΑ.
Μάλιστα προσδιόρισε τα ποσοστά της συνεργασίας σε 70-30.
Πιο συγκεκριμένα είπε ο Π.Καμμένος λέξη-λέξη διαβάστε προσεχτικά:
“Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία.
Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30.
Η αποδοχή μίας τέτοιας συνεργασίας,
διχοτομεί οριστικώς το Αιγαίο
και απεμπολεί όλα τα κυριαρχικά
δικαιώματα της χώρας.
Απόρρητη έκθεση από το 1997
Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ.
Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ.
Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ' όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ' όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.
Έχεις καταλάβει Έλληνα
γιατί σε λένε ρατσιστή
και τι σου ετοιμάζουν;;;
Ο μόνος ρατσισμός
που υπάρχει
είναι ο ρατσισμός
εναντίον του Ελληνικού λαού.