Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δεν πληρώνει κανείς…

Τέτοια μαύρη τρύπα στα έσοδα του κράτους, είχε πολλά χρόνια να δει η χώρα μας. Σίγουρα τα αίτια είναι γνωστά σε όλους και αφορούν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τον Ιανουάριο με την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα και φτάνουν έως τα γεγονότα του καλοκαιριού. Βεβαίως μέσα σε αυτά μπαίνουν οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές και το «φιάσκο» με το τρίτο μνημόνιο!
Το αρνητικό πρόσημο στα έσοδα, τους τελευταίους επτά μήνες άγγιξε τα 3,46 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό συνέβη επειδή δεν βεβαιώθηκαν ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και παράλληλα δεν ξεκίνησε ακόμη η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, ο προβληματισμός για την πορεία εσόδων είναι μεγάλος καθώς εν μέσω ύφεσης, προεκλογικής περιόδου και capital controls, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν στους πέντε μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους περισσότερους φόρους από όσους κατέβαλαν στο 7μηνο.
Ο στόχος που είχε τεθεί με τον προϋπολογισμό του 2015 έχει ήδη αναθεωρηθεί καθώς ο νέος στόχος, όπως συμφωνήθηκε με τους δανειστές προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ και όχι πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 26,8 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 4 δις. ευρώ ή 12,8 %  έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 24,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4 δισ. ευρώ ή 14,2 % έναντι του  στόχου.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------