Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μα καλά, αυτή η περίφημη αριστερή διανόηση που βρίσκεται;

Μεγάλη αγωνία υπάρχει στους εργαζόμενους της "Αβγής" σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επιβίωσης, καθώς η κυκλοφορία της συνεχίζει να είναι περιορισμένη, όπως και η επιρροή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε μεταξύ των συνέδρων ένα φυλλάδιο από συντάκτες της με τίτλο "Συνεισφέρω", που αποτέλεσε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα κομματικά στελέχη και να ενισχύσουν την προσπάθειά της.

"Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 30.000 - 40.000 μέλη και η εφημερίδα να πουλάει καθημερινά 1.200 φύλλα. Χωρίς αναγνώστες δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε", έλεγαν δημοσιογράφοι της "Αβγής" σε κομματικά στελέχη στο περιθώριο του συνεδρίου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό ένα παράπονο γιατί δεν έχουν επαρκή στήριξη.

Από την άλλη πλευρά, στην Κουμουνδούρου τους υπενθυμίζουν ότι ένα σεβαστό κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης πηγαίνει στην έκδοση της εφημερίδας.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί αυτό το διάστημα στο κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ (και ιδιαίτερα μετά την αναστάτωση που δημιούργησε η δημοσιοποίηση της περιβόητης δημοσκόπησης, με τα άκρως αρνητικά για την κυβέρνηση ευρήματα) ήταν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν δημοσιογράφοι της ...αριστερής συνιστώσας του φύλλου, όπως οι Ειρήνη Λαζαρίδου και ο Νίκος Μορφονιός, για δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με φόντο τις καθυστερήσεις στις πληρωμές


Τελικά, η κρίση εκτονώθηκε (μέχρι νεωτέρας, βεβαίως) μετά την καταβολή δεδουλευμένων ενός δεκαπενθημέρου...

 Όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ του «ΕΤ της Κυριακής», κατά τη διάρκεια  της  εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι και διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust, που -όπως είπε- είναι η εταιρεία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αβγής».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------