Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Φρίκη η αθλιότητα δεν θα καταρρεύσει

H σχετική έρευνα της Eurostat που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στην ΕΕ στην οικονομική αδυναμία των πολιτών για διακοπές.
Δείτε λεπτομέρεις στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://roides.wordpress.com/2017/08/02/2aug17/

Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές οι Έλληνες έκοψαν ακόμα και το φαγητό! Υπάρχει καταγεγραμμένη μείωση 27% στην ετήσια κατανάλωση τροφίμων στην Ελλάδα των ΤσιπροΚαμμένων. Διαβάστε εδώ: 


Και όλα αυτά όταν ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 70% των ελληνικών επιχειρήσεων ΜΕΙΩΣΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Είχαμε Περικοπές μισθών, μειώσεις που φτάνουν ακόμη και πάνω από το μισό του μηνιαίου εισοδήματος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέααλλά και αυξήσεις των συμβάσεων μερικής απασχόλησης είναι η εικόνα που κυριολεκτικά κατακλύζει τα τελευταία χρόνια την αγορά εργασίας...

Είχαμε λοιπόν σημαντική «κατρακύλα» των μισθών την διετία 2015-2017!

Επειδή οι περισσότερες αναφορές στις μειώσεις των μισθών αφορούν κυρίως στη χρονική περίοδο 2009-2014, είναι σημαντικό να γίνει σαφές ότι τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται για τη διετία 2015-2017, αποτυπώνουν τα εξής:
  • έως 18,9% περικοπές μισθών ιδιωτικού τομέα
  • διπλασιασμός εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης
  • μείωση πραγματικών «ασφαλίσιμων» ημερών εργασίας 
Για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική αγορά εργασίας, στα τέλη του 2014, ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση ΙΚΑ έφτανε στα 1.363 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης ήταν τότε στα 470 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2016, ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 936 ευρώ, ενώ στη μερική απασχόληση είναι στα 388 ευρώ, σχεδόν δηλαδή όσο το επίδομα ανεργίας.
Δηλαδή μέσα σε μία χρονιά, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μείωση μισθών σχεδόν 32%, αφού βρέθηκαν να το «ταμείο» μείον κατά 427 ευρώ!
Κατά τα άλλα όμως η κυβέρνηση της "Αριστεράς" δίνει γαλαντόμες αυξήσεις στους κυπατζήδες!

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Και τέλος όλα αυτά τα έκαναν τη στιγμή μάλιστα που τα πάνω - κάτω φέρνουν οι νέες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους Πανεπιστημιακούς και τους Ιατρούς του Δημοσίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των υπουργείων αποκαλύπτει όλες τις αλλαγές.
Δείτε όλες τις αλλαγές στον παρακάτω σύνδεσμο:

Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι οι "Εθνοπατέρες μας" ευλογόντας τα γένια τους έδωσαν και κάποια εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδότηση στα Κόμματα... Δείτε εδώ για να καταλάβετε το μέγεθος της αναλγησίας τους!.. 


Λεφτά δηλαδή στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου υπάρχουν αλλά μόνο για τους πολιτικούς και τους κολλητούς !!!!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------