Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Οι ατομικές συμβάσεις των νεοπροσλαμβανόμενων θα συνάπτονται επί λευκής κόλλας.

Στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και την απελευθέρωση των απολύσεων οδηγεί το προεδρικό διάταγμα για τα όρια των απολύσεων, τις αποζημιώσεις και την κατάργηση της διαιτησίας.
6 μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης -και μη υπογραφή νέας- οι όροι αυτής μετατρέπονται σε όρους ατομικής σύμβασης (μετενέργεια). Οι νέοι όμως εργαζόμενοι, μετά τη λήξη της συλλογικής σύμβασης, δεν θα καλύπτονται από τους παλαιούς κανόνες εργασίας. Οι ατομικές συμβάσεις των νεοπροσλαμβανόμενων θα συνάπτονται επί λευκής κόλλας, χωρίς τη δέσμευση των ελάχιστων δικαιωμάτων (προβλέψεων) των προηγούμενων συμβάσεων. Με τη λήξη της σύμβασης, ο εργοδότης που θα προσλαμβάνει θα μπορεί να δίνει αμοιβές κατώτερες των άλλων συναδέλφων που ήταν στην επιχείρηση ή τον κλάδο ενόσω διαρκούσε η σύμβαση. 
Η ελάχιστη αμοιβή της ΓΣΕΕ, ξεπερνιέται σε περίπου 10 ημέρες, οπότε συμπληρώνεται εξάμηνο από τη λήξη της οικείας σύμβασης (31/12/2009). Και η αμοιβή, με ατομική σύμβαση θα είναι νόμιμη.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------